Landa i konflikt med Quintana - Jeg ville gerne have haft en anden velkomst

16x9
Mikel Landa viste storform i Tour de France, hvor han blev nummer fire samlet. Foto: BENOIT TESSIER / Scanpix Denmark

Landa skal i den kommende sæson kæmpe mod Quintana og Valverde om kaptajnrollen på Movistar, men colombianeren fremhæver, at han er leder.

Spanske Mikel Landa har i de seneste år brugt sin tid på at køre i skyggen af andre.

Bjergrytteren har endnu ikke fået lov til at være kaptajn på et hold, selvom han har været godt kørende og dominerende. Det har været tilfældet på Astana-holdet og senest på Team Sky, hvor Chris Froome er den altoverskyggende kaptajn.

Nu skal han så til Movistar i den kommende sæson, men endnu en gang ser det ud til, at han støder ind i det samme problem.

Alejandro Valverde og Nairo Quintana er nemlig allerede på det spanske hold, og sidstnævnte har eftertrykkeligt fremhævet, at han er kaptajn. Derfor har Mikel Landa ikke følt, at han er blevet mødt med åbne arme - især fra Quintana.

- Selvfølgelig ville jeg gerne have haft en anden velkomst. Men jeg er i hus hos Movistar nu, og fra hvor jeg kan se det, ser det ud ikke til, at han (Quintana) ikke kan lide det, siger Mikel Landa til Mundo Deportivo.

Quintana: - Jeg er lederen

Efter købet af Mikel Landa har Quintana følt sig nødsaget til at slå sin kaptajnrolle på plads. Han er lederen i Touren, og han ser frem til støtte fra enten Valverde eller Landa.

- Jeg er lederen på holdet og i Tour de France. Jeg vil blive glad, hvis Alejandro Valverde kom til Touren for at støtte mig, og det samme gælder Landa, siger colombianeren.

- Det ville være et godt hold, som kunne tage kampen op imod Sky blandt andet.

Selvom Mikel Landa måske ikke har fået den bedste velkomst, så glæder han sig alligevel til at arbejde for sit nye hold.

- Jeg har fået en masse selvtillid i 2017, og jeg føler, at jeg er vokset meget som person og rytter, så jeg ser også frem til den nye sæson.

Mikel Landa har skrevet en to-årig kontrakt med Movistar, imens Nairo Quintanas løber ligeså langt.