Astana vil sagsøge Fabio Aru

16x9
Jakob Fuglsang (tv.) og Fabio Aru jublede tidligere på året sammen efter danskerens triumf i Dauphiné. Nu er situationen en helt anden. Foto: PHILIPPE LOPEZ / Scanpix Denmark

Fabio Aru er skiftet fra Astana til UAE Emirates, men hans tidligere hold kræver kompensation af italieneren.

Cykelrytteren Fabio Aru har efter sæsoner med sejre i Astana-trøjen valgt at køre for UAE Team Emirates fra 2018, men det er ikke med venlige tanker, hans gamle chef sender italieneren videre.

Efter mange spekulationer blev det offentliggjort, at den italienske mester skifter fra Astana til UAE Emirates. En sen udmelding i forhold til, hvornår den slags oftest offentliggøres.

For Jakob Fuglsang (Astana) giver det en konkurrent til kaptajnrollen mindre, men for holdet giver det problemer. Og holdmanager Alexandre Vinokourov er ikke glad, fortæller han til det kasakhiske medie vesti.kz:

- Vi vil kræve kompensation fra ham for den skade, han har forvoldt - nemlig at vi nu mangler en toprytter. Vi er taknemmelige over de år, han har været på vores hold, så det er ikke rart, men han har selv valgt denne vej, siger han.

Langt de fleste hold har længe haft deres topryttere på plads. Derfor er det tæt på umuligt for Astana at finde en ny rytter til næste sæson, som kan køre med i toppen af klassementet til grand tour-løb.

Jakob Fuglsang og Miguel Ángel López er nu Astanas to topnavne, men Vinokourov ville gerne have haft et større navn ind.

- Vi kunne have brugt vores budget på en anden rytter, for eksempel (Rigoberto) Uran. Der var stadig tid efter Tour de France, men da vi først fandt ud af det for to uger siden, var det umuligt at hente en erstatning, da alle rytterne har en kontrakt. Derfor skal advokaterne afgøre sagen.

Jakob Fuglsang er tidligere i år blevet lovet en kaptajnrolle i næste års Tour de France. TV 2 SPORTs cykelekspert Brian Nygaard har dog tidligere vurderet, at man ikke nødvendigvis skal tolke Astanas gentagende kritik af Aru som manglende tillid til holdets danske kaptajn.

- Jeg ser det mere som en måde at sparke lidt til Aru og vise utilfredshed over for hans måde at agere på. Jeg hæfter mig i stedet ved, at de flere gange har udtalt, at de tror på Jakob Fuglsang som podiekandidat. Det her handler ikke om deres Tour-mulighederne med Jakob, vurderer Nygaard.

Fabio Aru vandt i årets Tour de France en etape og blev samlet nummer fem efter at have kørt to dage i gult.