Arus nye chef ryster på hovedet af Astanas sagsøgning

Den italienske mester er kommet i unåde hos Astana, efter han er skiftet til UAE Emirates. Fabio Arus nye chef forstår dog ikke noget af kritikken.

- Vi vil kræve kompensation fra ham for den skade, han har forvoldt - nemlig at vi nu mangler en toprytter.

Talen var klar fra Astanas holdmanager, Alexandre Vinokourov, da han over for det kasakhiske medie vesti.kz fortalte, at holdet var utilfreds med Fabio Arus sene holdskifte til storsatsende UAE Emirates.

Frustrationerne bunder i, at Fabio Aru og Astana, ifølge Vinokourov, havde en option i deres fælles kontrakt, hvor de kunne forlænge aftalen i yderligere et år. Og selvom Astana flere gange havde spurgt Aru, om han ville blive eller forlade holdet, så kunne det kasakhiske hold ikke få noget svar.

Indtil for to uger siden i hvert fald. Her blev det nemlig offentliggjort, at Fabio Aru havde skrevet en treårig kontrakt med UAE Emirates fra 2018-sæsonen og frem. Et skifte, der nu vil medføre en sagsøgning fra Astana, fordi Vinokourov mener, at de ikke har tid til at finde en erstatning på samme niveau.

Men spørger man Fabio Arus nye chef, så giver han ikke meget for den handling. UAE Emirates holdmanager, Carlo Saronni, kalder nemlig skiftet for fair og helt efter reglerne.

- Officielt skrev vi under tilbage i august, og inden vi kom dertil, havde vi nogle samtaler med hans agent på forhånd. Vi snakkede aldrig noget omkring Fabios nuværende kontrakt (med Astana, red.), og vi kiggede kun på planerne for næste år. Derfor kan jeg ikke kommentere på den del med hans nuværende kontrakt.

- Aftalen, vi har indgået, er en helt normal kontrakt for de næste tre sæsoner. Det er en standardaftale, som vi har med alle vores ryttere, og der har ikke været noget problem fra vores side, siger Carlo Saronni ifølge Cyclingnews.

Der er nogle interne stridigheder, som vi ikke helt kender til endnu

Rolf Sørensen om Fabio Arus forhold til Astana

Dermed kan holdmanager, Alexandre Vinokourov, tilsyneladende have en pointe i, at Fabio Aru har holdt Astana hen uden at fortælle dem om sin nye kontrakt. Spørger man TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen, så betyder det dog ikke, at Astana får noget ud af at sagsøge italieneren.

- Rent juridisk er jeg ret sikker på, der ikke er noget at komme efter for Vinokourovs side. Jeg ved, Aru har skiftet agent og har en advokat, der hjælper ham nu. Måske har han ikke haft så meget indsigt i det her cykelgame. Det er selvfølgelig sent at melde ud, men der er nogle interne stridigheder, som vi ikke helt kender til endnu, sagde Rolf Sørensen, da det kom frem, at Astana ville sagsøge Aru.

Den italienske mester har tidligere vist, at han på sine bedste dage kan køre op med de største cykelstjerner - og samtidig slå dem. Derfor tror Arus nye chef, at de har hentet et af de stærkeste navne på markedet.

- Han er ikke gammel, og han er stadig under 30 år, så han har tiden til at blive endnu bedre. Vi tror på ham, og vi vil give ham plads til at udvikle sig til en af de bedste Grand Tour-ryttere, der findes, siger UAE Emirates holdmanager, Carlo Saronni.

Udover Fabio Aru har holdet blandt andre også hentet Dan Martin fra Quick-Step og Alexander Kristoff fra Katusha.