Nu svarer Fuglsang selv, efter chefen skreg på manglende Tour-vinder

16x9
- Jeg tager det ikke som et udtryk for mistillid, at Vino (Vinokourov, red.) ikke fremhæver mig som Tour-kaptajn. Han stikker vist bare lidt til Fabio, siger Fuglsang til Ekstrabladet. Foto: Nils Meilvang / Scanpix

Jakob Fuglsang er ikke urolig for sin status på Astana, selvom holdet, ifølge teamchefen, har mistet en rytter, som kan vinde Tour de France.

Midt i oktober kom det frem, at Astana-profilen Fabio Aru forlader holdet ved årsskiftet, og det skabte store frustrationer hos holdets teamchef, Alexander Vinokourov, der følte sig svigtet af italieneren.

- På denne tid af året er det umuligt at finde en erstatning på hans niveau, som har mulighed for at vinde Tour de France, lød det blandt fra Vinokourov, der samtidig krævede økonomisk kompensation fra rytteren.

Teamchefens ærgrelse over at have mistet en af sine topryttere klinger heller ikke just positivt for Jakob Fuglsang, der ellers er blevet lovet en rolle som kaptajn under næste års Tour de France.

Sådan ser danskeren dog ikke selv på det.

- Jeg tager det ikke som et udtryk for mistillid, at Vino (Vinokourov, red.) ikke fremhæver mig som Tour-kaptajn. Han stikker vist bare lidt til Fabio, siger Fuglsang til Ekstrabladet og fortsætter:

- Der foregår vist bare lidt et spil frem og tilbage. Vi har været vant til at have nogle af feltets helt store ryttere på holdet, og det har vi så ikke næste år. Forhåbentlig kan vi andre så træde til og skabe gode resultater. Jeg føler, jeg har holdets fulde tillid, og så må vi bare se, hvad vi kan drive det til.

Og det synspunkt er danskeren ikke alene om at have. Også TV 2 SPORTs cykelekspert Brian Nygaard tolker udtalelserne som en intern krig, der ikke har noget med den danske cykelstjerne at gøre.

- Jeg ser det mere som en måde at sparke lidt til Aru og vise utilfredshed over for hans måde at agere på. Jeg hæfter mig i stedet ved, at de flere gange har udtalt, at de tror på Jakob Fuglsang som podiekandidat, har eksperten tidligere sagt.

Under det seneste Tour de France delte Jakob Fuglsang og Fabio Aru kaptajnrollen, indtil danskeren måtte udgå undervejs i løbet. Derfor giver italienerens skifte en konkurrent mindre i kampen om hæderen.

I december starter Fuglsang sin træning frem mod næste sæson, hvor det er planen, at han særligt skal køre med om sejren i Paris-Nice i marts, mens målet er en podieplads i Tour de France til sommer.