Cykling

Valverde efter flækket knæskal: - Jeg troede, det var slut

Valverde er tilbage på cyklen efter en flækket knæskal.

En flækket knæskal fik Alejandro Valverde til at frygte for karrieren, men nu lysner det for den spanske stjerne.

Sommerens Tour de France blev en kort fornøjelse, for den spanske Movistar-profil Alejandro Valverde.

Et kraftigt regnvejr over tyske Düsseldorf gjorde vejene spejlglatte på prologen, der markerede starten på 2017-udgaven af Tour de France. Og den glatte tyske asfalt smed Alejandro Valverde af cyklen efter bare 8 minutter.

Det kostede ikke bare den spanske stjerne et exit fra verdens største cykelløb. 37-årige Alejandro Valverdes knæskal var nemlig flækket.

- Jeg kiggede ned på mit knæ og tænkte, ’jeg kan glemme alt om at komme på cyklen igen.’ De 15 minutter, hvor jeg lå på jorden og ventede på ambulancen, var de værste, fortæller Alejandro Valverde ifølge Cyclingnews.

Det tog dog ikke lang tid, før den sejrsvante Valverde var kommet på andre tanker om det ødelagte knæ, og det han troede var en ødelagt karriere.

- Da jeg kom på hospitalet, og de begyndte at forklare mig, hvordan jeg ville kunne komme mig og genoptræne, følte jeg mig håbefuld igen.

Hurtigt tilbage på cyklen

Alejandro Valverde blev straks opereret efter sit slemme styrt.

Herefter trak Alejandro Valverde i arbejdstøjet. Og det varede ikke længe, før den firedobbelte vinder af Liege-Bastogne-Liege var tilbage på cyklen.

Faktisk startede spanieren sin genoptræning, inden han kunne have sine cykelsko på igen.

- Når jeg havde en pause, tog jeg den ”operations støvle”, jeg havde fået på og spændte den fast på cyklen. Og så kørte jeg lidt efter lidt. Det hele var et spørgsmål om at tage det skridt efter skridt, mens mit knæ og ankel langsomt blev bedre og bedre, fortæller Valverde om sin genoptræning.

Det var tilbage i juli det gik galt for ’El Imbatido’, og efter flere måneders genoptræning er der ingen tvivl hos Alejandro Valverde.

Jeg ved ikke, om min første sejr kommer i januar, februar, marts eller april. Jeg vil ikke lyde kæphøj, men jeg tror ikke, der går lang tid

Alejandro Valverde

Han kommer tilbage lige så stræk, som han var i denne sæson, hvor det blev til hele 11 sejre.

- Nu kan jeg træne, og jeg kører med samme watt som tidligere, så det går godt. Mit skadede ben er svagere end det andet, men det indhenter jeg til vinter i træningscenteret.

- Hvis du havde spurgt mig for seks uger siden, så var jeg ikke sikker på, at jeg kunne komme tilbage på samme niveau. Men nu kører jeg 700 kilometer om ugen, presser mig selv hver dag og har det godt. Det er et tegn på, at jeg er på vej.

Movistar chef Eusebio Unzué har tidligere spekuleret i, at Alejandro Valverde kunne flankere både Nairo Quintna og den nye Movistar-stjerne Mikel Landa ved næste sommers udgave af Tour de France.

Udover Ardenner-klasikkerne til foråret, har Alejandro Valverde ikke styr på, om Tour de France bliver et af næste sæsons mål. Men én ting, er han dog sikker på.

- Jeg ved ikke, om min første sejr kommer i januar, februar, marts eller april. Jeg vil ikke lyde kæphøj, men jeg tror ikke, der går lang tid.

Næste sæsons første World Tour-løb er i januar, når Tour Down Under køres i Australien.