Amalie Dideriksen sikrer dansk medalje i Manchester

Amalie Dideriksen kørte sig til en podieplads og en medalje i Omnium ved World Cup-stævnet i Manchester.

Den danske cykelrytter Amalie Dideriksen sørgede dansk succes, da hun blev nummer tre i kvindernes Omnium ved banecyklingens World Cup-afdeling i Manchester fredag aften.

Dideriksen holdt sig i top tre i de første tre discipliner, og i det afgørende pointløb skulle hun forsøge at vinde World Cup-medalje for andet stævne i træk. Og allerede i den første spurt sørgede den 21-årige dansker for at få point.

Pointløbet blev en duel mellem de to førende ryttere, Katie Archibald og Jennifer Valente, men den danske rytter forsøgte at overrumple de to, da hun tidligt i løbet gik på jagt efter at tage en omgang på feltet.

Forsøget på at overraske konkurrenterne blev dog afvist.

Amalie Dideriksen sikrede sig bronzemedaljen i Omnium allerede før sidste spurt, men kampen om guld var højintens, og da verdensmesteren og hjemmebanefavoritten Katie Archibald angreb med få omgange til mål, så hun ud til at være på vej mod guld, hvilket fik hjemmepublikummet til at gå amok.

Jennifer Valente vinder World Cup-guld foran Katie Archibald på andenpladsen og Amalie Dideriksen på tredjepladsen. Video: TV 2 Sport

De blev dog stille kort efter, da amerikaneren Jennifer Valente satte sin hæsblæsende og fænomenale slutspurt ind. Valente overspurtede og satte Katie Archibald grundigt på plads - og sikrede sig guldet.

Se mere World Cup-cykling lørdag, når TV 2 Play starter med at sende kl. 19.30, mens det fortsætter på TV 2 SPORT fra klokken 20.00.