Cykling

Tempomaskine fik komisk og katastrofal start på stor finale

En kikset start endte med at gå helt galt for en hollandsk banestjerne ved en World Cup-afdeling i Manchester.

Starten kan meget vel afgøre, hvorvidt det ender med en sejr eller et nederlag, når det kommer til disciplinen holdsprint inden for banecykling.

Det er en detalje, rytterne træner til perfektion, men en gang imellem går det alligevel galt.

I herrernes holdsprint-finale ved World Cup-afdelingen i Manchester fik hollænderen Roy van den Berg en af den slags starter, hvor alt går galt - og rytteren ender med at se alt andet end elegant ud.

Den bomstærke hollænder skulle køre første omgang for holdet Beat Cycling Club imod det tyske landshold, men i sin iver for at komme godt fra land, trådte van den Berg så hårdt, at han fik løftet den startblok, der holder rytterne fast.

Og så endte det hele i stedet i en lettere komisk og ret pinlig position på cyklen, da hollænderens baghjul drejede helt ukontrolleret rundt.

- Prøv at se startmaskinen. Han kan ikke holde den nede. Den er jo så højteknologisk, men det er bare så tit, at der sker sådan nogle fejl, fordi maskinen ikke er tung nok til at holde de her sprintere nede, lød vurderingen fra TV 2 SPORTs cykelekspert Alex Rasmussen i kommenteringen.

Selvom det måske var startmaskinen, der svigtede Roy van den Berg i situationen, var det dog hollænderen, der endte i den halvpinlige position på cyklen. En position han næppe vinder nogle stilkonkurrencer på.

- Det ser bare ret åndssvagt ud, lød det tørt fra Alex Rasmussen lige efter den kiksede start.

Beat Cycling Club og Roy van den Berg fik en omstart i finalen mod Tyskland, men for at gøre den uheldige hollænders aften endnu værre, så vandt tyskerne den.

Se mere World Cup-cykling lørdag, når TV 2 PLAY starter med at sende kl. 19:30, mens det fortsætter på TV 2 SPORT fra kl. 20:00.