Ekspert: Cort har skuffet i år

16x9
Magnus Cort skifter efter denne sæson fra Orica-Scott til Astana. Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen er skuffet over, at Magnus Cort ikke har præsteret på et højere niveau i 2017.

Da Magnus Cort triumferede på sidste etape af Vuelta a España 2016 lignede han en mand, der skulle til at tage det næste store skidt på den internationale cykelscene.

Men i 2017 har Corts resultater ikke matchet resultaterne fra sidste sæson, og det skuffer TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen.

- En mand som Cort havde jeg forventet mere af. Han har ikke kørt dårlig, men han skal vinde noget mere.

- Han havde en fremragende sæson sidste år. Når denne sæson så bliver lidt medium, så bliver man bare skuffet, fortæller Chris Anker Sørensen i TV 2 SPORTs cykelpodcast.

I 2017 er det blevet til 2 sejre i starten af sæsonen i mindre løb, seks podieplaceringer og 19 top 10-placeringer. Okay resultater, men ikke imponerende, lyder det fra TV 2 SPORTs cykelreporter og -kommentator Rasmus Staghøj.

- Det er ganske fornuftige resultater, men det er ikke sket i de store løb. Hvis man måler det op imod de forventninger, der var til ham inden sæsonen, bliver det lidt en blød sæson for ham.

VM-optur for Cort

Ifølge Chris Anker Sørensen har Magnus Corts 2017-sæson dog ikke været ren nedtur.

- Det var glædeligt at se ham til VM, hvor han kørte et ret flot cykelløb. Jeg tror, at han havde fornemmelsen af, at han kunne vinde med det hul, han fik mod slutningen af løbet.

- Set i bagklogskabens lys, så skulle han have ventet (med at køre til spurten, red.), men han kørte på sit instinkt, og han har en vindernæse, som han fulgte, og jeg synes, at det var et fornuftigt løb, konstatere Chris Anker Sørensen.

Hvis Magnus Cort skal forsøge at vende en 2017-sæson på det jævne til noget positivt i 2018, mener TV 2 SPORTs cykelekspert, at den kommende Astana-rytter skal satse på nogle af klassikerne.

- Jeg tror, at et løb som Milano-San Remo passer godt til ham, så jeg håber, at han kan gøre det godt i det løb, kommer det fra Chris Anker Sørensen, der også peger på, at flere af brostensløbene kunne passe Magnus Cort.

I TV 2 SPORTs cykelpodcast taler Chris Anker Sørensen og Rasmus Staghøj den danske 2017-sæson igennem og uddeler samtidig priser for de største danske præstationer.