Tidligere holdkammerat: Det eneste, der holder Fuglsang tilbage, er holdet

16x9
Jakob Fuglsang under sommerens Tour de France, hvor der var knas i forholdet med holdkammeraten Fabio Aru. Foto: PHILIPPE LOPEZ / Scanpix Denmark

Astana-danskeren har ikke fået muligheden for at udforske sine egne begrænsninger, mener Jens Voigt.

Jakob Fuglsang mangler støtte fra sit hold.

Så klart lyder budskabet for en af Astana-danskerens tidligere holdkammerater, tyske Jens Voigt.

- Jeg mener ikke, at holdet har givet ham chancen for at udforske sine egne begrænsninger endnu. Han har helt sikkert mere talent at indfri. Jeg har stor tro på ham, siger Jens Voigt til TV 2 SPORT i forbindelse med et besøg i Danmark til prisshowet Danish Bike Awards.

Men hvis Fuglsang får lov til at udforske talentet, så har den stærke østtysker, der blandt andet har gjort sig som cykelekspert på amerikansk tv efter endt karriere, til gengæld svært ved at se begrænsninger for danskeren, som han kørte med i perioden 2009-2012.

- Han har tydeligt vist talentet. Klassen er der. Men det handler om, hvad holdet vil med ham. Han mangler mere opbakning og tillid fra dem. Det er det eneste, der holder ham tilbage, mener Jens Voigt, som selv brugte det meste af sin karriere på at knokle for kaptajner.

Øjner Tour-muligheder

Voigt har noteret sig Jakob Fuglsangs flotte sæson i 2017.

Her præsterede den 32-årige silkeborgenser karrierens højdepunkt med en samlet sejr i Critérium du Dauphiné. Det er et resultat, Astana-danskeren havde mulighed for at overgå med et topresultat i Tour de France - indtil han styrtede og udgik.

Men næste sommer får Jakob Fuglsang chancen igen. Det har hans kasakhiske arbejdsgiver meldt ud. Og her tror 46-årige Jens Voigt på sin tidligere holdkammerat.

- Hvis han når til bjergene uden tidstab til de andre, er der ingen grænser for ham. Men han har brug for, at alle ting falder i hak. Ingen styrt, ingen mekaniske problemer, siger han.

Jakob Fuglsang har fået en konkurrent mindre at kæmpe med på Astana i 2018, da italienske Fabio Aru til næste sæson træder i pedalerne for UAE Emirates.