Cykling

Sådan har cykelrytterne det, når de jagter en kontrakt

Seneste cykelpodcast fra TV 2 SPORT kan downloades nu. I denne uge taler vi om cykeltransfers.

En sæson under niveau for Brian Vandborg fik i 2012 konsekvenser for ham.

Hvor ryttere normalt har fremtiden på plads inden sæsonen er ovre, måtte Vandborg vente helt frem til februar - altså et pænt stykke inde i sæsonen, for at få en kontrakt med et cykelhold.

Men da han først fik kontrakt, kom han også øjeblikkeligt i gang.

- Jeg fik kontrakt med det her canadisk hold, og tre dage senere skulle jeg køre et løb, fortæller Brian Vandborg i TV 2 SPORTs cykelpodcast.

Vandborg havde haft en 2011-sæson på Bjarne Riis’ hold Saxo Bank-Sungard, hvor han ikke havde levet op til hverken holdets eller egne forventninger. Derfor stod han langt ind i 2012-sæsonen uden en kontrakt. En periode, der tog hårdt på ham.

- Det var hårdt psykisk. Jeg skulle hanke op i mig selv i den periode. Jeg var med ude og køre med drengene hver anden gang. Ellers lå jeg hjemme på sofaen og havde ondt af mig selv, lyder det fra Brian Vandborg, der dog blev samlet op af det canadiske hold Spidertech i februar 2012. 

Du kan høre meget mere om Brian Vandborgs op og nedture i forhold til cykeltransfers til andre hold, om Chris Anker Sørensens kontrakt forhandlinger og meget mere i denne uges cykelpodcast fra TV 2 SPORT.

Vært er Christoffer Bagge.

Gæsterne er Brian Vandborg, Chris Anker Sørensen og Rasmus Staghøj.

Denne podcast er den første af to omkring cykeltransfers. Anden del kommer i næste uge.

Podcasten kan findes i iTunes og på Soundcould. Søg på TV 2 Cykling.