Cykling

De vigtigste transfers: Et nyt storhold har set dagens lys

Selvom året ikke er slut endnu, kan man sagtens begynde at kigge frem imod næste år. De fleste ryttere er i gang med lidt mere seriøs træning igen efter en pause. Der er jo kun halvanden måneds tid til, det går løs i Tour Down Under. Derfor har jeg valgt at lave en lille oversigt over, hvilke hold der har gjort det bedst med hensyn til nyerhvervelser, og hvem der har gjort det modsatte.

Selvom året ikke er slut endnu, kan man sagtens begynde at kigge frem imod næste år.

De fleste ryttere er i gang med lidt mere seriøs træning igen efter en pause. Der er jo kun halvanden måneds tid til, det går løs i Tour Down Under. Derfor har jeg valgt at lave en lille oversigt over, hvilke hold der har gjort det bedst med hensyn til nyerhvervelser, og hvem der har gjort det modsatte.   

 Jeg har valgt at fokusere på, hvad jeg betegner som de væsentligste afgange og tilgange.

Ag2r La Mondiale

Plus: Silvan Dillier og Tony Gallopin

Minus: Domenico Pozzovivo

Generel styrkelse af holdet vil jeg mene. Fordi de allerede har mange til bjergene, så vil Pozzovivo ikke blive voldsomt savnet. De har fået to rigtige gode kort til det flade terræn og holdløbene. Gallopin er jo også en mand, der kan vinde endagsløb, og Dillier er nok Schweiz' bedste bud på en ny Cancellara.

Astana

Plus: Omar Fraille, Davide Villella, Jan Hirt og selvfølgelig Magnus Cort

Minus: Fabio Aru

Mere ro på holdet og spændende nye navne. Men de tre - Fraille, Villela og Hirt - skal skrue en anelse op for deres niveau. Det bliver spændende at følge Hirt, om han kan udvikle sig en anelse, for han kan blive en vigtig mand for Fuglen. Flere sejre med Cort kan betyde mere ro på holdet i det tidlige forår.

Bahrain Merida

Plus: Gorka Izagierre og Domenico Pozzovivo

Minus: -

To ryttere mere til klassementet, klar forstærkning af holdet. Det var også tiltrængt, da de i nogle løb var ret usynlige i år.

BMC

Plus: Simon Gerrans, Patrick Bevin og Jürgen Roelandts

Minus: Silvan Dillier, Ben Hermans, Daniel Oss og Manuel Quinziato

De har mistet meget af stammen på holdet og dermed nogle af kulturbærerne. BMC har altid været et hold i krise og nu mere end før med de vigtige rytters afgang. Holdet rygtes også som lukningstruet efter næste sæson. Er Simon Gerrans ovre sine bedste år? Det tror jeg.

BORA-hansgrohe

Plus: Daniel Oss, Peter Kennaugh, Davide Formolo

Minus: -

De har skiftet dem, der har været længe på holdet, men ikke har niveauet helt. Dermed har de fået større bredde og højere bundniveau. Med en Sagan på holdet har man ikke brug for andre stjerner.

EF Education First-Drapac

Plus: Sacha Modolo, Dan McLay

Minus: Mister store dele af kvaliteten på holdet.

Rigoberto Urán og Woods samt Craddock bliver, men ellers kan man tydeligt se, det var et hold, der stort set var lukket. De står meget svækket - nok et af World Tourens dårligere hold.

Dimension Data

Plus: Louis Meintjes og Tom-Jelte Slagter

Minus: -

De har fået skiftet det lidt tynde øl ud og fået nogle bedre navne ind. Meintjes er kommet ”hjem igen” og håber, han dermed kan få lidt mere kørelyst. Han har været de sidste mange års mest anonyme top-10'er i stort set alle løb, han kørte.

FDJ

Plus: Ramon Sinkeldam og Georg Preidler

Minus: -

De har styrket toget til Démare med Sinkeldam og en ekstra hjælper til Thibaut Pinot med Preidler. Vigtigt, at de har holdt fast i Démares vigtigste hjælpere og har fået en ekstra ind. Det bliver spændende at se, om Démare kan vinde mange etaper i næste års Tour.

Katusha

Plus: Marcel Kittel, Alex Dowsett og Ian Boswell

Minus: Alexander Kristoff, Rein Taaramäe

Jeg vil sige, at de har lavet en lille opgradering: Taaramäe er så talentfuld, men mentalt ustabil. Han må have været svær at have på holdet. Kittel har ikke fået sine sædvanlige hjælpere med, så det bliver spændende at se, om de kan bygge et godt tog op, der fungerer. For Kittel er det alfa og omega, at han har et godt tog. Han er ikke så god på egen hånd. Kathusa har dog beholdt Haller og Zabel samt selvfølgelig Tony Martin sammen med Dowsett. Det kan virkelig blive et godt tog.

Lotto Soudal

Plus: Jens Keukeleire, Victor Campenaerts

Minus: Tony Gallopin, Jürgen Roelandts og Rafael Valls

Svækkelse, men de har altid været gode til at bringe nye talenter op. Bjorg Lambrecht er et rigtigt godt og lovende navn. Men det bliver nok ikke allerede næste år, han vinder store løb. Greipel er også over sit bedste. Så jeg er spændt på, hvad Lottos sæson byder på.

Movistar

Plus: Mikel Landa, Rafael Valls og Eduardo Sepulveda

Minus: Gorka Izagierre, Jonathan Castroviejo, Dani Moreno, Alex Dowsett, Adriano Malori

Svækkelse. Tre stærke ryttere til det flade har de mistet (ved godt, Malori ikke har kørt i år, men han skulle nævnes). De har fået nogle gode bjergryttere ind. Men jeg tror, det kan bliver svært at få Landa, Valverde og Quintana til at fungere godt sammen.

ORICA-SCOTT

Plus: Mikel Nieve, Matteo Trentin

Minus: Jens Keukeleire, Simon Gerrans, Magnus Cort

Jeg synes, de er kommet godt ud af transfermøllen. Trentin er virkelig en mand, der var flyvende i efteråret. Det bliver spændende at se ham i forårsklassikerne. Nieve kan være en vigtig hjælper for Chaves og Yates-brødrene. Det kræver dog, at disse tre har en bedre sæson end i år.

Quick-Step Floors

Plus: Elia Viviani, Fabio Jacobsen plus andre spændende unge navne

Minus: Matteo Trentin, Marcel Kittel, David de la Cruz, Daniel Martin og Gianluca Brambilla

De har meget succes, og det gør, at andre hold gerne vil hente rytterne. Det har man set i år, mange store navne er skiftet og dermed mange sejre.  De har altid været gode til at finde talenter. Jeg tror, Viviani og Mørkøv kan være et godt makkerpar, og at Viviani kan vinde mange løb i år.  

LottoNL-Jumbo

Plus: Pascal Eenkhoorn og Neilson Powless samt store talenter

Minus: Victor Campenaerts

Jeg synes, de har satset på stammen. Nogle gange kan det være godt at holde fast i kontinuiteten på et hold og undgå for mange udskiftninger. De har fundet et par talenter. Men ikke et tophold, de ligger i den svage ende af skalaen. De har jo Groenewegen, som, jeg er sikker på, vil vinde mange løb næste år

Team Sky

Plus: Jonathan Castroviejo, David de la Cruz, Egan Bernal, Pavel Sivakov, Kristoffer Halvorsen, Dylan Van Baarle og Christopher Lawless

Minus: Peter Kennaugh, Mikel Nieve, Ian Boswell, Mikel Landa og Elia Viviani

Mange gode ind og ud. Latterligt godt hold. Det bliver spændende at se, om de med Van Baarle og Halvorsen har folk, der kan bryde Skys problemer med at vinde brostensklassikerne.

Team Sunweb

Plus: Edward Theuns

Minus: Roman SInkeldam, Warren Barguil og Bert De Backer

De har mistet nogle vigtig kulturbærere - har altid været et hold med god stemning. I Barguil har de mistet en stor stjerne. Lille budget og stor succes giver stor interesse for rytterne. De har stadigvæk Matthews, Dumoulin og Kelderman samt Oomen. Glæder mig til at følge dem næste år, var vel nok det hold, der overraskede mest positivt i år. Dermed kan det også bliver svært at holde niveauet næste år.

Trek-Segafredo

Plus: Gianluca Brambilla

Minus: Alberto Contador og Edward Theuns

Stort navn at miste Contador. Det er spændende at se, om andre blomstrer nu, når han ikke længere er der. Men umiddelbart skal de køre løbene helt anderledes i 2018-sæsonen.

UAE Team Emirates

Plus: Alexander Kristoff, Daniel Martin, Fabio Aru

Minus: Louis Meintjes

Stærk fornyelse, UAE er et nyt storhold. Men kan de få det til at fungere de store navne imellem? Mangler Kristoff sine trofaste hjælpere fra Kathusa? Hvordan skal man strikke Tour-holdet sammen? Jeg tror ikke, det kan fungere med Ulissi, Rui Costa, Kristoff, Martin og Aru.