Cykling

Vice-danmarksmester bliver professionel i USA

Riwal-rytteren Nicolai Brøchner kan fra næste sæson kalde sig professionel cykelrytter for et nyt, amerikansk pro-kontinentalhold.

Se eller gense finalen fra DM i cykling 2017 øverst i artiklen, hvor Mads Pedersen bliver dansk mester, mens Nicolai Brøchner tager sølv.

Talenterne i dansk cykelsport stormer frem fra alle afkroge af Danmark, og alle blander de sig i kapløbet om sejre. Og ikke mindst drømmen om en professionel cykelkarriere.

En af dem er den 24-årige Riwal Platform-rytter Nicolai Brøchner, der fra næste sæson skal køre for det nye pro-kontinentalhold Holowesko-Citadel Racing Team.

- Det har jo bare været et stort mål for mig i alle de 13 år, jeg har kørt på cykel, så det er bare en kæmpe forløsning at få det indfriet nu. Og jeg tror, det er det rigtige hold for mig, hvor jeg får lov at køre lidt flere af de store løb, som har været mit mål fra næste år, lyder det fra Brøchner til TV 2 SPORT.

Det amerikanske Holowesko-hold, der er ejet af den tidligere professionelle cykelrytter George Hincapie, rykker fra 2018 et niveau op fra kontinentalhold til pro-kontinental. Og her har man altså tiltænkt Brøchner en større rolle, og givet ham en toårig kontrakt.

- Jeg er rigtig glad for, at det er en toårig kontrakt. Man har før set unge ryttere som mig, der rykker op på et højere niveau, der kan have svært ved at præstere det første år - jeg håber ikke, det sker for mig - men det er en god backup at have, så man har længere tid til at vise sit værd.

Først i næste uge tager koldingenseren til USA og møder holdet for første gang. Men ud fra snakken med dem har Brøchner allerede en god fornemmelse. Men vigtigt af alt i valget af hold har været muligheden for at køre større løb. Ellers kunne han lige så godt været blevet på et af de danske hold.

- Jeg får lov at køre lidt flere af de store løb, som har været mit mål fra næste år. Jeg kommer ikke ind og er kanonføde fra start. Jeg kommer ind og kører de løb, der passer til mig, så jeg på den måde kan videreudvikle det vinderinstinkt, som jeg har fået de sidste par år.

Særligt World Tour-løbet Tour of California, de danske mesterskaber og Post Nord Danmark Rundt er der sat røde krydser ved i kalenderen.

Ung og alligevel tæt på at være for gammel

Men selvom Nicolai Brøchner har kørt godt på cykel i år, hvor han blandt andet er blevet nummer to til de danske mesterskaber og samlet vinder af bakketrøjen i Post Nord Danmark Rundt, så har han også måttet erkende, at når man er blevet 24 år som cykelrytter, så er man næsten forbi sidste udløbsdato.

- Selvom jeg kun lige er fyldt 24 år, så vil de store hold helst have de helt unge ryttere.

- Så ja, jeg har været rigtig nervøs over, om det skulle lykkes. Det har været en langtrukken proces. Noget mere langtrukken end jeg ville have foretrukket, for det har helt sikkert skabt en masse stres og tvivl; Om det var de rigtige ting, som jeg gik og lavede i min hverdag, og om hvor langt jeg skulle nå med det her, og om jeg var så god, som jeg selv mente, jeg var.

Men efter gode samtaler med blandt andre Riwals sportsdirektør Michael Blaudzun blev den unge rytter ved med at tro på projektet, og han står nu med en professionel kontrakt. Og drømmene om mere intakte.

- For mig er det et drømmehold, så det er jo bare et godt eksempel på at blive ved at kæmpe for sine drømme, og jeg er bare sindssygt stolt over, at det kunne lade sig gøre.