World Tour-hold løb fra aftale med dansk europamester

Kasper Asgreen troede, han havde en aftale med et World Tour-hold, men han tager nu et år mere hos Team Virtu Cycling.

Målet har været klart hele året. 22-årige Kasper Asgreen ville på World Touren fra 2018-sæsonen. Og med power har han vist sig lidt af en specialist i disciplinen enkeltstart, hvor det i år blandt andet er blevet til en andenplads ved de danske mesterskaber for senior og et europamesterskab i U23-klassen.

Krydret med en sejr ved UCI-løbet i Viborg og en etapesejr i Tour de l’Avenir, der er ungdommens Tour de France, så har interessen for den unge dansker også været der. Særligt ét World Tour-hold havde aftalen klar. Lige indtil de så ikke havde det alligevel.

- Jeg troede egentlig det ville lykkes, men så gik den aftale lige pludselig ikke igennem, selvom jeg troede, det var sikkert, lyder det fra Kasper Asgreen til TV 2 SPORT.

- Jeg havde sagt til Virtu (Cycling, red.), at jeg ikke kom til at køre for dem til næste år og så lige pludselig, så stod jeg uden noget og jeg måtte så ringe til Skelde (Michael Skelde, sportsdirektør, red.) igen og høre, om der var en plads på holdet, og der kunne de så heldigvis finde en plads til mig, og det er jeg selvfølgelig super glad for.

Dermed fortsætter Kasper Asgreen endnu et år på det danske kontinentalhold, hvor både ejer Bjarne Riis og sportsdirektør Michael Skelde naturligvis ikke havde problemer med at tage ham ind i varmen igen. Og samtidig også har givet ham en option til at kunne blive løst for kontrakten, skulle et tilbud dukke op.

Men hvordan det kunne komme så vidt, at Asgreen troede, han havde en kontrakt og så alligevel ikke havde det, det har han også selv undret sig en del over.

- Måske trak jeg det lidt, fordi det var under VM-ugen (VM i Bergen i september, red.), og overlod det meste til min agent, og så sagde jeg; nu skal jeg af sted derop og har lige brug for at fokusere på det nogle dage, og ja, så lige pludselig, så var der ikke nogen aftale alligevel, og jeg ved simpelthen ikke, hvad der er gået galt, lyder det fra Asgreen, der dog ikke vil gå og bebrejde sig selv alt for meget for forløbet.

- Jeg mener bare, de er jo vant til at arbejde med cykelryttere og burde vide, at inden så stort et mål, så burde det måske være fair nok, at man lige havde fire-fem dage op til og lige kunne fokusere på det, så det synes jeg da ikke var et urimeligt krav at stille. Men ja, det ærgrer mig selvfølgelig, at jeg ikke bare fik afsluttet aftalen noget hurtigere, og fik processen færdiggjort inden. Men det lå jo slet ikke i kortene, at aftalen skulle falde sammen, så jeg troede jo ikke, at det skulle være noget problem.

Aftalen brast, men drømmen er intakt

Selvom tankerne om at gå bare ét niveau op til et pro-kontinentalhold har været der, så har Asgreen bevidst valgt Virtu Cycling som basen endnu et år, da holdet er så godt organiseret og har fokus på talentudvikling, da han også godt selv ved, at der stadig ligger et arbejde i hans evner på landevejscyklen.

Det bliver derfor fokus fra næste år.

- Der er jo ikke længere de der U23-mesterskaber (i enkeltstart, red), hvor jeg er en af favoritterne, når jeg stiller til start der, dem kan jeg ikke køre længere, så nu skal jeg op og køre om kap med Tom Dumoulin og Tony Martin. Hvis jeg stiller til start i de der mesterskaber, så det er måske ikke helt så realistisk. Så der er ikke så mange enkeltstarter at fokusere på, så det er klart, at jeg vil lægge betydelig mere fokus over på landevejscyklen og prøve på at køre stærkt der.

Sæsonens helt store mål er dog stadig DM i enkeltstart, men den stærke temporytter har også planer om at målrette sin træning, så han bliver bedre til at køre finaler. Og måske endda forsøge at køre klassement til Post Nord Danmark Rundt.

Der bliver i hvert fald ikke tid til at hvile på laurbærrene, for målet er stadig at blive professionel inden for et år. Og de store hold har allerede kig på danskeren, hvor han i december tager på træningslejr med Trek - Segafredo, mens januar byder på en tur med Quick-Step Floors.