Degradering ved OL fik dansk stortalent til at overveje stop

Det skulle have været karrierens største drøm, men OL endte i stedet som en gigantisk skuffelse, der var tæt på at koste Casper Pedersen karrieren.

OL er for langt de fleste sportsudøvere den største drøm, der findes. Men det sker, at drømme i stedet bliver til mareridt.

- Det smadrede fuldstændig min motivation.

Ordene kommer fra cykeltalentet Casper Pedersen, som beskriver tiden efter OL i 2016. Et OL, der aldrig blev, som han ellers havde gået og drømt om.

Lad os spole tiden 17 måneder tilbage - til OL i Rio de Janeiro. Casper Pedersen er 20 år gammel og en del af det danske 4-kilometerhold. Holdet er til OL for at vinde en medalje. Casper Pedersen er med som holdets femtemand, den første reserve, der dog stadig er en del af holdet.

Aftenen før første løb får han dog en lidt anderledes melding: Nu skal han ikke længere være en del af holdet som femtemand, fordi han bliver skiftet ud til fordel for Rasmus Quaade, og han må tage til takke med en regulær tjans som reserve.

Da det danske hold triumferer i bronzefinalen, er han på ingen måder en del af triumfen - og får heller ingen medalje.

- Jeg havde ofret en hel landevejssæson for banen og for Rio. Det var den største skuffelse i mit liv. Holdet endte med at vinde en bronzemedalje. Jeg var meget glad på deres vegne, for de er mine bedste venner. Men jeg var den eneste, der rejste hjem uden en medalje, husker Casper Pedersen tilbage overfor mediet De Velo.

OL-skuffelsen slog så hårdt, at Pedersens pedalkarriere gik brat i stå. Det lysende talent var klar til at mørklægge livet som cykelrytter helt.

- Efter det rørte jeg slet ikke min cykel i to måneder og overvejede seriøst at stoppe. Jeg var meget deprimeret.

Casper Pedersen genfandt dog motivationen og kom stærkt tilbage i 2017, hvor han markerede sig ved at vinde en etape i Flèche du Sud, GP Horsens, en etapesejr i Post Danmark Rundt og EM-guld.

I år står han foran et nyt kapitel i karrieren, hvor han er skiftet til pro-kontinentalholdet Aqua Blue Sport, hvor også Lasse Norman Hansen kører. Og motivationen fejler intet længere.

- Jeg har virkelig nydt at tilbringe tid på min cykel. Jeg er så velsignet at have det her job, fortæller Casper Pedersen.