Fuglsang tilbage i kamp mod Froome: - Det bliver specielt

16x9
Froome og Fuglsang kæmpede om førstepladsen i Critérium du Dauphiné i år 2017, som Fuglsang vandt. Foto: PHILIPPE LOPEZ / Scanpix Denmark

Jakob Fuglsang kører fra onsdag det spanske etapeløb Ruta del Sol, hvor Chris Froome også stiller til start.

Flere af cykelsportens giganter er samlet, når Ruta del Sol løber af stablen fra onsdag.

Chris Froome, Mikel Landa og Jakob Fuglsang er på deltagerlisten i det bjergrige etapeløb, som bliver kørt i den spanske region Andalusien. Den danske Astana-rytter ser frem til konkurrencen, selvom det trækker opmærksomhed, at Sky-kaptajnen er til start på trods af den verserende salbutamol-sag, der kører mod ham.

- Det er klart, at det bliver specielt, når Froome er til start. Det bliver spændende at se, hvordan det kommer til at forløbe, siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT.

Mikel Landa, der er tidligere holdkammerat med Chris Froome, skiftede til Movistar inden denne sæson, og det er hans første løb for det spanske mandskab.

Jakob Fuglsang er ikke i tvivl om, at begge nok skal være godt kørende.

- Det er helt sikkert Chris Froome og Mikel Landa, jeg skal kæmpe med. Nu er det nok første løb for både Landa og Froome, hvis ikke jeg tager fejl. Men de kommer helt sikkert og er godt kørende begge to. Jeg tror nu heller ikke, at det kun er dem. Der er flere andre om buddet, så det bliver ikke nemt.

- Nu må vi se, hvad Landa har af dagsorden. Det er ikke sikkert, at han er så stærk, men jeg kender ikke hans prioriteringer og hans vinterprogram i forhold til sæsonstarten, siger Fuglsang.

Det er gået godt i starten af året og endda over forventning

Jakob Fuglsang

Målet er en top-fem, men meget gerne mere

Ruta del Sol består af fem etaper, som afsluttes med en enkeltstart på søndag. De fire første etaper er bjergrige og kuperede, og det er absolut en fordel for den danske klatrer, forklarer han.

- Jeg skal forsøge at se, om jeg ikke kan lave et godt resultat. I de løb, jeg har kørt indtil videre, har det set ud til, at formen har været god. Jeg har været godt kørende og har et godt niveau. Det skal jeg forsøge at udnytte og se, om det ikke også er tilfældet i denne uge, siger Astana-danskeren.

- En top-fem er umiddelbart det første mål, men podiet er nok er det, vi stiler efter. Det er stadigvæk forberedelse frem mod det første store mål, som er Paris-Nice. Men det er samtidig også en god test, fordi der er en enkeltstart og nogle bjerge på ruten.

En start over forventning

Jakob Fuglsang har kun kørt på de spanske landeveje indtil videre i år, da han har deltaget i etapeløbet Volta a la Comunitat Valenciana samt i endagsløbene Vuelta de Murcia Costa og Clasica de Almeria.

Danskeren sluttede på en tredjeplads i etapeløbet, hvor han kun blev slået af holdkammeraten Luis Leon Sanchez og Movistars Alejandro Valverde.

Fuglsang mener selv, det lover godt for sæsonen.

- Det er gået godt i starten af året og endda over forventning. Det har været en god vinter, selvom jeg kun har kørt i Valencia og to endagsløb i weekenden, men generelt har jeg været med fremme.

- Det er altid godt at komme godt fra start og komme ud af cykelløbene og ikke være kørt i bund og smadret, så man kan restituere frem mod næste løb. Jeg tror på, at det kan gøre, at jeg kan lave flere resultater i de kommende løb, siger Jakob Fuglsang.

Paris-Nice, som Fuglsang sigter efter, køres fra den 3. marts og kan ses direkte på TV 2 SPORT.