Cykling

- Det er sindssygt fedt, siger Cort efter den første sejr i et år

Magnus Cort fejrer sin etapesejr i Tour of Oman. PHILIPPE LOPEZ / Ritzau Scanpix

Magnus Cort vandt for første gang i Astana-trøjen, da han var hurtigst på fredagens etape af Tour of Oman.

Efter at have kørt en lang række top 10-placeringer formåede Magnus Cort fredag eftermiddag at komme først over målstregen.

På fjerde etape af Tour of Oman slog Magnus Cort blandt andet den olympiske mester Greg van Avermaet.

- Det er fantastisk. Det er fedt at vinde – og det er et helt år siden, jeg har vundet. Jeg har været tæt på mange gange, så det er sindssygt fedt at tage det sidste skridt op på podiet, siger Magnus Cort til TV 2 SPORT og fortsætter:

- Holdet kørte godt for mig. Det var et rigtigt godt lead out, så jeg ’bare’ skulle træde den hjem de sidste 200 meter. Jeg er superglad for den hjælp, jeg fik fra holdet i finalen.

Siden skiftet til Astana ved årsskiftet har Magnus Cort kørt i top ti otte gange ud af ti mulige.

- Jeg er meget tilfreds med sæsonstarten. Jeg kan ikke tillade mig at være andet. Det var superfedt at tage sejren i dag, for nu har jeg gået rundt om grøden uden at tage en bid, så det var fantastisk i dag. Det er fedt at vise, at jeg er der, hvor jeg har drømt om at være, lyder det fra Magnus Cort.

Den danske sprinter, der tidligere har vundet etaper i Vuelta a España, har med skiftet fra Orica-Scott også fået ny træner. Cort peger selv på, at et mere struktureret arbejde med den nye træner, Rune Larsen, har været udbytterigt allerede halvanden måned inde i året.

- Det er lidt mere seriøst og gennemarbejdet, og der er lidt mere idé bagved. På Orica blev tingene taget lidt mere, som de kom. Man sjussede sig lidt frem, og nu er det lidt mere seriøst. Det er jeg glad for, slutter Magnus Cort.

Sammenlagt ligger Magnus Cort nummer 33 efter de fire første etaper af Tour of Oman. Løbet føres af Gren van Avermaet.