Cykling

Fuglsang efter Aru-afsked: - Jeg har mere støtte nu

Den danske bjergrytter befinder sig godt i sin nyvundne lederrolle på Astana.

På 9. etape af sidste års Tour de France var Jakob Fuglsang kørt fra favoritterne. Med et halvt minuts forspring nærmede han sig på toppen af Mont du Chat. I favoritfeltet var der stilstand. Lige indtil Fuglsangs medkaptajn på Astana, Fabio Aru, rejste sig i pedalerne og trådte til.

En handling, der på ingen måde faldt i god jord. Hverken hos TV 2 SPORTs eksperter eller Fuglsang selv.

Nu er italienske Aru fortid hos Astana, og det er det danske Tour-håb godt tilfreds med.

- Jeg har endnu mere støtte nu, hvor Aru ikke længere er på holdet. Det har generelt givet mere plads til alle ryttere på holdet, siger Fuglsang ifølge VeloNews.

Det kom ikke bag på den danske etapeløbsrytter, at Aru sent sidste sæson skiftede Astana ud med UAE Emirates. Noget, der ellers vakte Astana-manager Alexandre Vinokourovs harme.

- Det var ikke en overraskelse for mig. Jeg tror, han havde besluttet sig ret tidligt på sæsonen, fortæller Jakob Fuglsang.

Stemningen på holdet er virkelig god i år

Jakob Fuglsang, holdkaptajn på Astana

Flyvende fra start

Hvor der i sidste sæson var langt mellem snapsene for det kazakhiske cykelhold, har Fuglsang og holdkammeraterne fået en fantastisk start på årets cykelsæson.

Sejre til Alexey Lutsenko, Miguel Angel Lopez, Luis Leon Sanchez og danske Magnus Cort samt fornem kørsel af Jakob Fuglsang i spanske etapeløb lover godt for resten af sæsonen. Sidste års vinder af Critérium du Daupiné er ikke i tvivl om, at fraværet af stjerner som Aru og Nibali har åbnet op for nye muligheder.

- Forhåbentlig kan vi lave endnu flere resultater gennem hele sæsonen, hvor vi tidligere udelukkende fokuserede på Grand Tours (Giro d’Italia, Tour de France, Vuelta a España, red.). Stemningen på holdet er virkelig god i år. Jeg håber, det kan hjælpe os til at få en god sæson.

Selvom holdets fokus i år er knap så ensrettet mod de tre store etapeløb, lægger Fuglsang ikke skjul på, at hans store mål er Tour de France.

- Juli er en vigtig måned. Jeg vil gerne gøre det godt i Touren – jeg troede faktisk, at jeg kunne gøre det godt allerede sidste år. Det håber jeg at kunne bevise i år, siger Fuglsang, der måtte udgå efter et styrt i sidste års udgave af det franske etapeløb.

Et løb, der kan ses i sin fulde længde på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra den 7. juli. Men du skal ikke vente så længe for at se Fuglsang i aktion på de franske landeveje.

Allerede søndag den 4. marts – i næste uge – begynder Paris-Nice. Det bliver sendt på TV 2 SPORT og kan også ses på TV 2 PLAY.