Cykling

Landstræner regner med at se flere danskere med fremme i klassikerne

Søren Kragh Andersen fra Team Sunweb er blandt de navne, landstræneren har forhåbninger til i forårets klassikere. ERIC FEFERBERG / Scanpix Denmark

Anders Lund er optimistisk, når han ser frem mod forårets cykelklassikere.

De danske cykelryttere har vist sig positivt frem i de første måneder af det nye år, hvor det er blevet til sejre og flere topresultater.

Fra midten af marts og en måned frem venter en række endagsklassikere, og her skal de danske ryttere vise, hvad de er gjort af.

- Jeg tror, vi kommer til at lave gode resultater, men det er lakmusprøven for, om vi har rykket os helt, siger landstræner Anders Lund til TV 2 SPORT.

- Jeg tror, vi vil se, at danskerne kan være med på øverste hylde i klassikerne i år. Det er jo en proces, for mange af dem er i deres tidlige karrierer. Men jeg tror, vi vil se flere danskere fremme i år. Om sejren kommer, må vi se. Der skal selvfølgelig også held til, men det bliver et godt år.

Astana-sprinteren Magnus Cort har i særdeleshed vist storform i 2018, hvor han i 9 ud af 11 løb er sluttet i top-10.

Men han er langt fra den eneste, der bliver spændende at følge i klassikerne, mener Anders Lund.

- Søren Kragh Andersen er et sted, hvor han fysisk vil kunne matche de bedste i klassikerne. Selvfølgelig er der Jakob Fuglsang og Michael Valgren, som gang på gang har vist, de har niveauet. Og den åbning, Magnus Cort har lavet, kunne også godt tyde på, at han er ved at være klassikerklar.

- Klassikersejre er noget helt unikt, som kun er de absolut bedste ryttere forundt. Så bare det, at vi kan se en dansker i en finale hist og pist, er flot for en nation af vores størrelse. Med de resultater de har leveret indtil videre, tror jeg godt, vi kan glæde os til klassikerne.