Cykling

Fuglsangs chef med bekymrende udmelding - danskerhold kan være lukningstruet

Det er kun opsparingen, der holder Astana kørende, siger Alexandre Vinokourov.

Sportsligt er 2018 startet forrygende for det kasakhiske cykelhold Astana.

Men den økonomiske situation er angiveligt anderledes kritisk på mandskabet, der har fire danske ryttere på lønningslisten.

Ifølge general manager, Alexander Vinokourov, har holdet ikke modtaget nogen penge fra den kasakhiske stat til at dække udgifterne.

- Vi bruger opsparingen til at komme til løb, men rytterne kommer ikke til at få deres løn. Omkostningerne er presserende – enhver udsættelse af finansiering vil simpelthen stoppe holdets arbejde forud for de vigtigste løb i sæsonen.

- Det vil føre til en lukning af projektet efter 13 år, udtaler Vinokourov ifølge det kasakhiske medie Vesti.

Dansker har fået løn

Astana påbegynder lørdag klassikersæsonen, hvor mandskabet med Magnus Cort på holdkortet stiller til start i Omloop Het Nieuwsblad.

Fredag aften har TV 2 SPORT været i kontakt med Astana-danskeren, der skriver i en SMS, at rytterne er blevet informeret om ”nogle tekniske problemer”, men at han har fået sin løn.

Magnus Cort tilføjer, at han har ”fuld tillid” til holdet, og at han ikke forventer, at det vil få konsekvenser for ham.

Også Jakob Fuglsang, Jesper Hansen og Michael Valgren kører for Astana, der desuden har danske Lars Michaelsen som sportsdirektør.

Astana-mandskabet er hovedsageligt sponsoreret af den kasakhiske stat og lønner ifølge Alexander Vinokourov mere end 50 personer.

- Det er en skam, at projektet, der er skabt på initiativ fra staten, og som virkelig bringer både sportslige og pr-mæssige resultater, er under en sådan trussel, siger Vinokourov.

Det har fredag ikke været muligt at komme i kontakt med flere Astana-danskere.