Cykling

- Jeg er super glad, siger Valgren om karrierens største triumf

Michael Valgren vandt lørdag miniudgaven af Flandern Rundt og sætter nu næsen op efter en endnu større triumf.

Michael Valgren kørte sig lørdag til karrierens største triumf som professionel cykelrytter.

Det skete, da han timede sit angreb perfekt fra favoritgruppen i front og kørte over målstregen i World Tour-løbet Omloop Het Nieuwsblad i ensom majestæt.

Tidligere har den 26-årige dansker taget en andenplads i klassikeren Amstel Gold Race, og i 2017 hentede han først en sjetteplads i E3 Harelbeke og dernæst en 11.-plads i Flandern Rundt, som regnes blandt sportens fem monumenter.

Op til Valgren at angribe

Som sådan har Valgren tidligere vist sine evner i klassikerterræn, og efter sejren i Omloop Het Nieuwsblad sætter han sig endnu større mål.

Omloop Het Nieuwsblad er nemlig en miniudgave af Flandern Rundt

- Jeg vil gerne være med helt fremme i de helt store løb som Flandern Rundt. Det er kun anden gang, at jeg kører disse løb. Sidste år var første gang, og da blev jeg nummer 11 i Flandern, siger den glade dansker efter sejren, skriver cyclingnews.com.

- Man skal også være heldig med at undgå styrt, og disse løb er stressfyldte og bliver kørt med fuld gas, men de er også meget sjove at køre, siger Valgren.

I finalen sad 12 ryttere i favoritgruppen. Blandt dem var tre Astana-ryttere.

- Efter Muur van Geraardsbergen kom vi væk i en stor gruppe. Vi var tre fra vores hold, og vi skulle gøre noget. Vi havde Oscar (Gatto) og (Alexey) Lutsenko, som også er hurtig, så det var op til mig at angribe udefra.

- Jeg slog kontra på Sep Vanmarcke, og de andre kiggede på hinanden i blot fem sekunder, og så var jeg væk. Det var dødhårdt, og jeg er super glad, siger Valgren efter sejren.