Cykling

Rolf Sørensen kalder Valgrens sejr for tæt på højeste klasse

Michael Valgrens sejr i Omloop Het Nieuwsblad lover godt for sæsonens store løb, mener TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen.

Det første brostensløb i sæsonen endte med en sejr til danske Michael Valgren, efter at han havde held med at køre alene væk fra en stjernebesat 12-mandsgruppe.

Dermed kunne danskeren juble over sin første sejr i Omloop Het Nieuwsblad – og karrierens første brostenssejr. Høj klasse fra den 26-årige Astana-rytter, som også bliver lovprist af TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen.

- Tro mig: Det der løb (Omloop Het Nieuwsblad, red.) er et lille Flandern Rundt, men på det her tidspunkt på året er det mindst lige så hårdt. Jeg tror, jeg er gået i top10 én gang i min karriere i det løb. Så det er altså en sejr, der er meget, meget tæt på at være i allerhøjeste klasse, siger Sørensen, som selv vandt det prestigefyldte Flandern Rundt i 1997.

Rolf Sørensen var overbevist om, at Valgren vandt Omloop Het Nieuwsblad, da han angreb med to kilometer til mål. Video: TV 2 SPORT

Flandern Rundt er målet

Lørdagens målstreg, som Valgren krydsede som første mand, havde et historisk krydderi. Opløbsstrækningen var nemlig identisk med den gamle version af Flandern Rundt. Og netop Flandern Rundt betyder noget særligt for Valgren.

- Jeg vil gerne være med fremme i de helt store løb som Flandern Rundt, siger Valgren i vinderinterviewet.

Med lørdagens sejr bygger den 26-årige dansker på mod drømmen. Sidste år endte danskeren som nummer 11, og når Flandern Rundt er kørt den 1. april, kan det meget vel blive med Valgren i top10, mener Rolf Sørensen.

- Det her giver ham al den plads og ro. Han kommer til at tro på sig selv og kan køre løbene på en helt anden måde. Det er ikke nogen tilfældighed, at det lykkes. Alle de bedste sidder der. Det er fuldstændig fantastisk.

- Det er en bekræftelse på Michaels gode form. Vi har mange gode ting i vente.

Også Astanas danske sportsdirektør, Lars Michaelsen, var stolt af og glad for Valgrens sejr, som lover godt for fremtidens brostensløb.

- At Michael kan vise, hvad han har i benene og af potentiale i det her løb er fantastisk. Det her er en bekræftelse på det potentiale, han har. Vi sidder tre mand i finalen. Arbejdet skulle gøres færdigt, at det gjorde Michael, lyder det fra en tilfreds dansk sportsdirektør.

Valgren kommer ikke til at kunne hvile benene og fejre sejren meget. Allerede søndag går det løs igen med Kuurne-Bruxelles-Kuurne, hvor hans danske holdkammerat Magnus Cort er en af outsiderne til sejren.