Cykling

- Der er faldet en sten fra mit hjerte, siger Valgren efter stor sejr

Michael Valgren vandt lørdag karrierens største sejr. JULIEN WARNAND / Ritzau Scanpix

Sejren i Omloop Het Nieuwsblad var karrierens foreløbigt største for Michael Valgren.

Som den første dansker nogensinde vandt Michael Valgren lørdag den belgiske brostensklassiker Omloop Het Nieuwsblad. Sejren var samtidig Valgrens første, siden han i 2016 blev samlet vinder af PostNord Danmark Rundt. 

- Der er faldet en sten fra mit hjerte. Jeg har været lidt under pres, fordi jeg blev købt ind til Astana for at vinde cykelløb. Jeg vandt jo så ingen cykelløb sidste år, og det har da gået mig på, erkender den 26-årige dansker, der i øjeblikket kører sin anden sæson for det kasakhiske mandskab. 

- Jeg viser, at jeg godt kan, og at holdet skal blive ved med at stole på mig. Det er bare fedt, at det endelig lykkedes. Jeg har aldrig selv mistet troen på det, men der har alligevel været langt mellem snapsene.

Den formstærke dansker peger på støtten fra to danskere, som en tungtvejende årsag til sin succes.

- Jeg har oplevet super fremgang med min træner Rune Larsen. Og det, at Lars Michaelsen er blevet ved med at tro på mig og giver mig lov til at udfri min rolle, selvom jeg ikke har leveret de helt store resultater, er helt fantastisk. 

Den sidste kilometer

I lørdagens finale var Astana repræsenteret med hele tre mand i det decimerede favoritfelt. Hvor kasakhiske Alexey Lutsenko sparede krudtet til spurten, angreb Michael Valgren og italienske Oscar Gatto på skift. Med to kilometer igen lykkedes det. Danskeren fik det afgørende hul.

Jeg nåede slet ikke at tænke over min jubelscene. Den var lidt dårlig, ikke?

Michael Valgren, cykelrytter

- Det gik så stærkt og alligevel så langsomt. Den sidste kilometer var godt nok lang i modvinden. Jeg kiggede bare ned på min cykelcomputer i bedste Froome-stil og tænkte: Okay, det skulle være nok til at holde hjem. Men man ved jo aldrig. Jeg prøvede at lade være med at kigge bagud, for det er lidt et svaghedstegn. Alligevel kiggede jeg lige under armen, og jeg kunne så konstatere, at den var hjemme.

- Men jeg nåede slet ikke at tænke over min jubelscene. Den var lidt dårlig, ikke? Det må jeg gøre bedre en anden gang, siger danskeren med et smil efter karrierens hidtil største triumf.

En triumf, hvor Valgren blandt andre distancerede sidste sæsons sejrherrer i de to største brostensklassikere - forsvarende vinder af Flandern Rundt, Philippe Gilbert, og Greg Van Avermaet, der vandt Paris-Roubaix.

Mere i vente?

Hvis det står til Valgren selv, bliver lørdagens sejr i Omloop Het Nieuwsblad ikke den sidste. Hverken i foråret eller sæsonen generelt. Men i første omgang venter et par løb i hjælperens rolle - det første allerede søndag med Kuurne-Bruxelles-Kuurne.   

- Jeg skal vinde så meget som muligt, men man skal også være realistisk. I morgen (søndag, red.) kører vi helt sikkert for Magnus (Cort, red.), og i næste uges Paris-Nice kører vi for Jakob (Fuglsang, red.). Måske får jeg chancen igen i Milano-Sanremo. Der vil jeg gerne være med i fronten, og ellers har vi helt sikkert Magnus, der kan gøre noget der også, siger den danske Astana-rytter.

Flandern Rundt og Amstel Gold Race er Michael Valgrens største mål i foråret. I sidstnævnte har han tidligere vist gode ben, da han i 2016 kørte sig til en andenplads.

Du kan se Paris-Nice, Flandern Rundt og Amstel Gold Race på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.