Cykling

Amalie Dideriksen vinder VM-sølv

Amalie Dideriksen har fredag aften vundet sølv i omnium ved VM i banecykling i hollandske Apeldoorn.

For anden gang ved VM i banecykling kan danske Amalie Dideriksen juble over en medalje. 

Onsdag vandt den 21-årige dansker bronze i skratch, og fredag fulgte hun så op på den bedrift, da hun vandt sølv i kvindernes omnium i velodromen i den hollandske by Apeldoorn. 

I det afsluttende pointløb formåede Amalie Dideriksen at hente en omgang på feltet og sikrede sig 30 afgørende point, og det var lige nøjagtigt nok til at sikre sølvmedaljen med 112 point foran belgiske Lotte Kopecky, mens Kirsten Wild fra Holland vandt.

Inden pointløbet så det ikke ud til, at det skulle blive til en dansk medalje. Dideriksen lå nummer syv med 82 point - 14 point fra en medaljegivende placering. 

Omnium består af fire discipliner - skratchløb, tempoløb, udskilningsløb og pointløb. I skratchløbet formåede Dideriksen ikke at vise den styrke, der i onsdags sikrede hende en bronzemedalje, da hun fredag endte helt nede som nummer 12. 

I tempoløbet blev hun nummer seks, mens hun kunne glæde sig over en fjerdeplads i udskilningsløbet. Det placerede hende på en syvendeplads inden pointløbet, hvor hun altså hentede 30 point. 

Medaljen var Danmarks tredje ved VM i Holland, da det danske 4000 meter-hold torsdag vandt sølv efter et finalenederlag til Storbritannien. 

Amalie Dideriksen har tidligere vundet internationale medaljer - både på banen og på landevej. I 2016 vandt hun VM-guld i linjeløbet i Doha, og året efter fulgte hun op med bronze i Bergen.

På bane vandt hun i 2015 EM-sølv i omnium.