Cykling

Fuglsang på overarbejde i hektisk finale: Folk kørte uden respekt

Danskerne var på hårdt arbejde i kampen om den gule trøje i etapeløbet Paris-Nice.

Cykelløbet Paris-Nice er gået ind i sin helt afgørende fase, hvor det kun er sekunder, der kan afgøre løbet. Og med blot 15 sekunder mellem Astanas Luis Leon Sanchez og Team Skys Wout Poels inden etapen, så var der lagt op til hårdt arbejde for Astana-danskerne.

Det fik Jakob Fuglsang allerede at mærke tidligt i finalen, da hans styrt på første etape har gjort ham mere eller mindre til hjælperytter for Luis Leon Sanchez.

- Det var faktisk en halv-hård dag. Det var specielt meget stressende de sidste 60-70 kilometer, hvor der blev kørt med hovedet under armen og næsten ingen respekt i feltet, lød det efter etapen fra Fuglsang til TV 2 SPORT.

Og med godt 30 kilometer igen var det holdets anden dansker, Michael Valgren, der fik lov at arbejde for føden, da han skulle bringe Sanchez tilbage i feltet efter en defekt, der også betød et cykelskifte.

- Vi havde lige en lille krise med Luis Leon, der skulle skifte cykel. Jeg ved ikke hvad filan, der skete med hans baghjul, men det gjorde ondt at skulle have ham tilbage igen på den der lorte-nedkørsel.

Dermed var Valgrens arbejde gjort.

Desværre styrtede Wout Poels med godt syv kilometer til mål og er ude af Paris-Nice, men styrtet betød også angreb fra flere af de øvrige favoritter, og igen måtte Jakob Fuglsang på hårdt arbejde for at lukke et hul mellem Julian Alaphilippe, Tim Wellens og resten af favoritgruppen.

Egentlig ville danskeren gerne selv have været i spil til etapesejren, men endte med at forblive loyal over for sin holdkammerat med den gule førertrøje.

- Jeg kunne godt mærke, jeg ikke havde benene til at køre væk alene, hvilket jeg skulle gøre i håbet om at vinde etapen. Jeg kunne ikke have en af klassementsfolkene med og lade Luis i stikken.

- Så da jeg på et tidspunkt fik vendt mig om, troede jeg egentlig, han lå på hjul af mig, men det gjorde han ikke, så jeg ventede på, at han kom op, lyder det fra Fuglsang.

Herefter måtte danskeren resignere og bare kæmpe sig det sidste stykke i mål.

Men kampen er dog ikke gået ubemærket hen fra Astanas nuværende kaptajn, der kun har store roser til sine holdkammerater.

- Jeg har et fantastisk hold omkring mig og nogle fantastiske holdkammerater som Jakob Fuglsang, så vi bliver ved med at kæmpe og håbe på, det lykkes, lyder det fra Luis Leon Sanchez til løbets hjemmeside.

Luis Leon Sanchez har nu 22 sekunder ned til Julian Alaphilippe, inden der lørdag venter en kongeetape med hele to kategori-et stigninger.