Cykling

Ekspert dumper Astana: - Et løb, Fuglsang skal slette fra hukommelsen

Astana tog forkerte beslutninger under Paris-Nice, der blandt andet kostede Jakob Fuglsang muligheden for en etapesejr. Det vurderer Rolf Sørensen.

Hvis Jakob Fuglsang har en scrapbog med minder fra cykelkarrieren, så skal han lade siden med Paris-Nice 2018 være blank. Sådan lyder konklusionen fra cykelekspert Rolf Sørensen i TV 2 SPORTs seneste cykelpodcast.

- Det er et løb, han bare skal slette fra hukommelsen.

Jakob Fuglsang styrtede på første etape af løbet og endte med at tabe tid i klassementet. Det resulterede i, at han efter tredje etape blev henvist til rollen som hjælperytter, da holdkammerat Luis Leon Sanchez kørte sig i førertrøjen.

Fire dage kørte Sanchez i førertrøjen, indtil løbets næstsidste dag, den bjergrige 7. etape. Her gik spanieren kold, og så måtte Fuglsang lade sig falde tilbage i forsøget på at hjælpe.

Men den taktik mislykkedes, og Fuglsang blev fanget på mellemhånd. Og det var Astanas egen skyld.

- De mister overblikket. De har ikke nogen klokkeklare aftaler. Der skal selvfølgelig være en sportsdirektør, der dikterer de rigtige ting.

- På det tidspunkt, hvor Sanchez falder tilbage, skal han kigge på Jakob og sige: "Det går ikke, jeg er færdig" med en eller anden form for tegn. Den plan var ikke klar nok, siger Rolf Sørensen.

Mens Jakob Fuglsang var fanget på mellemhånd, kørte Simon Yates først over målstregen på 7. etape.

Og lige præcis der, på den afsluttende stigning med den manglende taktik, dumpede Astanas præstation i Paris-Nice.

- Det er det, der gør udslaget. Man havde en fornemmelse af, at det godt kunne gå galt med Sanchez. Fuglsang var måske den eneste, der kunne have fulgt Yates på 7. etape. Om han så havde vundet, det er spørgsmålet. Jeg tror på det, siger Rolf Sørensen.

Astana sluttede uden etapesejre og med Jakob Fuglsang som bedste mand i klassementet på en 14.-plads.

Fuglsang styrtede undervejs på den afsluttende etape, men kørte alligevel over stregen som nummer ni på etapen. Sammenlagt sluttede han dog næsten seks minutter efter løbets vinder, spanieren Marc Soler fra Movistar.

- Astana er et hold, der ikke er tilfredse med at blive nummer ni. Det går ikke. Så skal de i hvert fald have vundet en etape eller to, siger Rolf Sørensen.

Astana er tilfreds med indsatsen

Selvom Rolf Sørensen dumper Astana i Paris-Nice, så er det kasakhiske hold tilfredse med udbyttet.

- Jeg er glad for holdets indsats. Vi har været godt repræsenteret i løbet, hvor vi har angrebet, vi har haft førertrøjen, og drengene har været i form. Og så har vi kørt for etapesejrene. I de kommende løb vil vi være bedre, siger sportsdirektør Dmitriy Fofonov til TV 2 SPORT.

Fofonov erkender dog, at der blev begået en taktisk brøler på 7. etape, der kom til at koste Jakob Fuglsang chancen for at lave et godt resultat.

- I sidste ende opdagede vi for sent, at Luis Leon (Sanchez, red.) ikke havde benene på stigningen i går, så Jakob Fuglsang kunne have vundet etapen. Men sådan arbejdede holdet hele ugen. Vi gjorde alt, hvad vi kunne for at hjælpe hinanden, siger Fofonov til Astanas hjemmeside.

Den næste store opgave for Astana og de øvrige hold på World Touren er klassikeren Milano-Sanremo, der køres på lørdag.