Cykling

Bjarne Riis ringede selv til storhold og anbefalede dansk europamester

Bjarne Riis snakkede flere gange med Brian Holm og Patrick Lefevere om at få danskeren til Quick-Step.

På en landevej i Belgien i starten af april går 23-årige Kasper Asgreens store drøm i opfyldelse.

Her stiller han nemlig til start i sit første løb som professionel rytter på et World Tour-hold, når Scheldeprijs venter forude. Tirsdag formiddag kunne han fortælle, at han har skrevet under på en kontrakt med Quick-Step, hvor Brian Holm er sportsdirektør.

Og sammen med Bjarne Riis har sportsdirektøren spillet en afgørende rolle i at få danskeren til holdet.

- Allerede sidste år talte jeg med Brian Holm, hvor jeg sagde, at de skulle holde øje med ham, fordi han var ved at være klar, siger Bjarne Riis til TV 2 SPORT.

- For omkring halvanden måned siden ringede jeg til Patrick Lefevere (Quick-Step-manager). Jeg vidste, at de havde et par folk ude med langtidsskader, så hvis de fik en plads, ville jeg helt klart anbefale Asgreen. Han er klar, og han ville være perfekt for dem og omvendt. Det har både Brian Holm og Lefevere lyttet til.

Nu glæder den unge rytter sig bare til at komme ud på landevejene for sit nye hold.

Han er stadig ung, og der er meget potentiale i ham. Han har en stor motor og skal lege med de store nu

Bjarne Riis, ejer af Virtu Cycling

- Virtu Cycling er i verdenseliten, når det handler om rytterudvikling, og det er jeg helt bevidst om, at jeg er et produkt af. Nu glæder jeg mig til at mærke suset i de største europæiske cykelløb, siger Kasper Asgreen i en pressemeddelelse.

- Jeg er virkelig glad for at få chancen på cykelsportens øverste niveau. At få en kontrakt med et World Tour-hold er jo dén drøm, jeg og enhver anden ung cykelrytter håber på at kunne få opfyldt. Samtidigt er jeg enormt taknemmelig for den tid, jeg har haft hos Virtu, for holdet er én af hovedårsagerne til, at jeg nu står med kontrakten i hånden. 

Riis: - Der er meget potentiale i ham

Kasper Asgreen er forsvarende U23-europamester i enkeltstart, men har også gode resultater fra forskellige linjeløb. Han har blandt andet en sjetteplads fra endagsløbet Trofeo Laigueglia, en etapesejre i Tour de l'Avenir samt en etapesejr i det kroatiske løb Istarsko Proljece fra i år.

Selvom han har sin force på enkeltstart, så har han endnu ikke fundet sin plads som rytter, forklarer Bjarne Riis.

- Jeg tror ikke, vi har fundet ud af endnu, hvad han er for en type. Vi ved, at han er super stærk på enkeltstart, men har også udviklet sig utroligt meget det seneste år. Han er også en gut, der kan gøre sig gældende i langt flere løb end bare på enkeltstarter.

- Jeg tror, at han kan blive en god mand i klassikerne, og her tidligere i foråret så vi, at han også kørte et godt Trofeo Laigueglia, som faktisk er et rimelig bjergrigt. Han er stadig ung, og der er meget potentiale i ham. Han har en stor motor og skal ud og lege med de store nu, siger Bjarne Riis.

Sidste vinter var danskeren på træningslejr med Quick-Step i Calpe, hvor han trænede med holdets ryttere og kørte flere tests, der imponerede holdet.

Kasper Asgreen støder til holdet fra den 1. april.