Cykling

Holms storhold på rov hos Riis - henter øjeblikkeligt dansk komet

Kasper Asgreen har fået en kontrakt hos Quick-Step, der løber til slutningen af 2019. Han får debut i næste uges Scheldeprijs.

Endnu en dansker er klar til at køre på det højeste niveau.

U23-europamesteren i enkeltstart, Kasper Asgreen, skal fra 1. april køre for Quick-Step, hvor danske Brian Holm er sportsdirektør, imens Michael Mørkøv også er at finde i klubben.

- Jeg er virkelig glad for at få chancen på cykelsportens øverste niveau. At få en kontrakt med et World Tour-hold er jo dén drøm, jeg og enhver anden ung cykelrytter håber på at kunne få opfyldt. Samtidigt er jeg enormt taknemmelig for den tid, jeg har haft hos Virtu. Holdet er én af hovedårsagerne til, at jeg nu står med kontrakten i hånden, siger Kasper Asgreens til Virtu Cyclings hjemmeside.

Quick-Step-mandskabet var det mest vindende hold i sidste sæson, og derfor glæder det Virtu-ejer Bjarne Riis, at aftalen er kommet i stand.

- Èt af vores mål med holdet er netop at kunne udvikle ryttere, så de kan rykke videre til højeste niveau. Jeg har fulgt ham de sidste par år og har hele tiden set hans potentiale. Han kørte en flot sæson sidste år, og jeg føler, han har forbedret sig yderligere i år, siger Bjarne Riis.

- Herudover er jeg glad for, at han netop skriver med Quick-Step Floors, fordi det er et hold der passer rigtig godt til Kaspers stil, og hvor han stille og roligt får lov at udvikle sig yderligere. Quick-Step er et top professionelt hold med den helt rigtige vindermentalitet.

WorldTour-hold løb fra kontrakt

Den danske europamester i enkeltstart har tidligere fortalt, at han havde en kontrakt med et World Tour-hold fra 2018, men den aftale holdt ikke.

- Jeg troede egentlig det ville lykkes, men så gik den aftale lige pludselig ikke igennem, selvom jeg troede, det var sikkert, lød det fra Kasper Asgreen i slutningen af november sidste år.

- Jeg havde sagt til Virtu (Cycling, red.), at jeg ikke kom til at køre for dem til næste år og så lige pludselig, så stod jeg uden noget og jeg måtte så ringe til Skelde (Michael Skelde, sportsdirektør, red.) igen og høre, om der var en plads på holdet, og der kunne de så heldigvis finde en plads til mig.

Kasper Asgreens seneste løb var Tour de Normandie, hvor slutter som nummer 18 i klassementet og som nummer 11 i ungdomskonkurrencen.