Cykling

Ulykker banede vejen til den store scene for dansk talent, siger Brian Holm

Flere ryttere er ude med skader hos Quick-Step, der har hentet dansk forstærkning.

Det er alvorlige skader hos flere af holdets ryttere, der har fået storholdet Quick-Step til at hente danske Kasper Asgreen med øjeblikkelig virkning.

Det fortæller Quick-Steps danske sportsdirektør, Brian Holm, efter at den toårige kontrakt med U23-europamesteren er blevet offentliggjort tirsdag.

- Vi har været forfulgt af uheld og er i undertal af ryttere. Men den enes død er den andens brød. De andres uheld kommer Kasper til gode nu, siger Brian Holm.

To af holdets ryttere, Petr Vakoc og Laurens De Plus, var involveret i en trafikulykke på en træningslejr i Sydafrika, hvor de kolliderede med en lastbil.

Endnu har ingen af dem har været i stand til at stille op til løb i denne sæson, og derfor rettede Quick-Step-ledelsen blikket mod Asgreen, som var med holdet på en træningslejr i Spanien i vinter.

- At en rytter er med på træningslejr, er ikke ensbetydende med, at han får kontrakt.

- Men som ryttertype tror jeg, han vil passe godt ind hos os. Og jeg har talt meget med Michael Skelde (ledende sportsdirektør hos Team Virtu, red.), der har anbefalet ham, siger Brian Holm.

Asgreen har netop kørt det franske etapeløb Tour de Normandie for Team Virtu, men skifter nu med øjeblikkelig virkning til Quick-Step.

Her er det foreløbig planen, at han skal køre endagsløbene Scheldeprijs 4. april og De Brabantse Pijl en uge senere.

- Derudover starter han som de fleste andre nyprofessionelle, hvilket vil sige nogenlunde i bunden af hierarkiet, siger Brian Holm.

Den 23-årige dansker kommer til et hold, der allerede er noteret for 19 sejre i denne sæson. Den seneste kom i fredags, hvor Niki Terpstra vandt E3 Harelbeke.

Kasper Asgreen er selv noteret for en enkelt sejr efter årsskiftet. Han vandt 1. etape af det kroatiske løb Istarsko Proljece, hvor han samlet sluttede på andenpladsen.