Cykling

Dansk mester kører sig på podiet i Flandern Rundt - favorit vinder

Mads Pedersen markerede sig i finalen i Flandern Rundt, hvor det til sidst var Niki Terpstra, der løb af med sejren.

Quick-Step-mandskabet har været ganske suveræne i dette forår.

Det viste de endnu en gang søndag, hvor hollandske Niki Terpstra tog en flot sejr i Flandern Rundt. Han angreb med 20 kilometer tilbage, og siden så han sig ikke tilbage.

Mads Pedersen tog en andenplads, imens Michael Valgren sluttede på en fjerdeplads.

Michael Valgren og Mads Pedersen viste tidligt i løbet stor angrebslyst og aggressivitet i det belgiske monument, imens Valgren også måtte en tur i asfalten.

Det skete med 97 kilometer tilbage, hvor en rytter styrtede i midten af feltet. Astana-danskeren blev revet med i faldet, der kostede holdkammeraten Alexey Lutsenko deltagelsen i løbet.

10 kilometer senere angreb Magnus Cort fra feltet, men hans gruppe fik aldrig det store forspring. Mads Pedersen, der er dansk mester, angreb også, og han sad på mellemhånd i et stykke tid, inden han kom op til de forreste. Danskeren kom op til Cort-gruppen, og senere kørte han sammen med Dylan van Baarle og Sebastian Langeveld også fra dem.

Mads Pedersen fra Trek blandede sig helt fremme i Flandern Rundt, da han sad med Sebastian Langeveld og Dylan van Baarle.

De tre sad stadig i front med 20 kilometer igen, og de fik senere selskab af Niki Terpstra, der forcerede i gruppen. I feltet sad stadig Magnus Cort og Michael Valgren, og de angreb faktisk også flere gange i finalen.

Den danske mester kunne dog ikke følge med Niki Terpstra, der fik et større og større hul til feltet. Få kilometer senere angreb Peter Sagan, og han hentede ind på både Pedersen og Terpstra, der begge var alene.

Der var dog ingen, der kunne hente Terpstra, og han endte med at tage en flot sejr i det belgiske monument. Inde på den sidste kilometer angreb Michael Valgren også, men han formåede aldrig at hente Pedersen. Valgren tog selv en fjerdeplads.

Philippe Gilbert kronede Quick-Step-triumfen af, da han tog en tredjeplads foran Valgren.