Cykling

- Valgrens sejr er helt unik, siger Rolf Sørensen

Michael Valgren vandt søndag karrierens største sejr, da han sejrede i den hollandske klassiker Amstel Gold Race

- Han har slået sit navn fast på øverste niveau, og der er han kommet for at blive. 

Sådan siger TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen, efter Michael Valgren søndag eftermiddag kørte først over målstregen i den hollandske klassiker Amstel Gold Race. 

Det er en mand, der oser af selvtillid, og han er i sit livs form

Rolf Sørensen

Den danske Astana-rytter sad med i favoritgruppen i finalen sammen med stjerner som Alejandro Valverde og Peter Sagan, men det var Michael Valgren, der stjal opmærksomheden, da han angreb med 2,3 kilometer fra mål og slog Michelton-Scotts Roman Kreuziger i spurten. 

- Han viser et stort overskud rent fysisk, og han er på et niveau nu, hvor han kan køre med om sejrene i de store løb. Men det taktiske overblik han viser i så svær en finale med de bedste ryttere, der er han dem altså overlegen, siger Rolf Sørensen. 

For to år siden blev den 26-årige dansker nummer to i Amstel Gold Race, hvor han tabte til Enrico Gasparatto i den afgørende spurt. I dag måtte Gasparotto nøjes med tredjepladsen, mens Valgren kunne bestige podiets øverste trin. 

- Løbet måske ikke har den samme historik som Paris-Roubaix, Flandern Rundt og Liegé-Bastogne-Liegé. Men det er et af de største løb, og man kan jo bare kigge på startlisten, hvor de allerbedste ryttere, der er samlet. Det er en helt unik og en kæmpe sejr, siger Rolf Sørensen. 

Sejren i Amstel Gold Race er kulminationen på et stort forår, hvor han også har vundet Omloop Het Nieuwsblaad og blevet nummer fire i monumentet Flandern Rundt for tre uger siden. 

- Jeg er ikke overrasket, for det han lavede i Flandern Rundt var fuldstændig 'outstanding', hvor han kom langt bagfra efter et grimt styrt, siger Rolf Sørensen. 

- Det er en mand, der oser af selvtillid, og han er i sit livs form. Det er absolut ikke sidste gang, han kommer til at kæmpe om sejre i den her kaliber. Det er en mand, der er kommet for at blive på allerhøjeste hylde, siger cykeleksperten videre. 

Michael Valgren takkede efter sejren Jakob Fuglsang for sin triumf.

- Jakob satte finalen op for mig, og så blev det en perfekt dag for os. Jakob og jeg arbejdede godt sammen, og han var superstærk. Han gjorde de andre ryttere trætte, så jeg kunne komme med mit andet gode angreb, siger Michael Valgren efter sejren.

Amstel Gold Race var det første løb i den såkaldte Ardenner-uge, der også byder på onsdagens Fléche Wallone og Liége-Bastogne-Liége på søndag.