Astana-rytter slår Froome på kongeetapen i Alpeløb

Chris Froome tabte en håndfuld sekunder til Miguel Angel Lopez på anden etape af Tour of the Alps.

Astana fortsætter dominansen i denne sæson.

Søndag vandt Michael Valgren Amstel Gold Race, mandag vandt Pello Bilbao første etape af Tour of the Alps, mens Miguel Angel Lopez tirsdag vandt den 145,5 kilometer lange kongeetape af det bjergrige etapeløb i Alperne.

Colombianeren slog Thibaut Pinot og Ivan Ramiro Sosa i spurten på den stejle finalestigning Alpe di Pampeago. Chris Froome var også med i løbet, men han blev sat på de sidste 30 meter og tabte fem sekunder. Fabio Aru mistede et halvt minut.

Ivan Ramiro Sosa er ny mand i førertrøjen.

Froome i småproblemer

Seks ryttere udgjorde dagens udbrud, men i takt med at bjergene blev passeret faldt flere tre ryttere fra. Til sidst sad kun Stephan Rabitsch, Quentin Jaurégui og Marco Frapporti i front, da udbruddet ramte den frygtede finalestigning Alpe di Pampeago.

En 7,7 kilometer lang stigning, hvor især de sidste fire kilometer er suverænt de sværeste, da stigningsprocenten ikke kommer under 10 procent.

I feltet var det Thibaut Pinots hold, FDJ, der førte an, og det gav Chris Froome problemer. For pludselig var der hul fra ham og op til resten af favoritterne.  Men Sky fik afværget krisen midlertidigt, da hele holdet kørte Froome tilbage.

FDJ fortsatte det høje tempo, og med 4,9 kilometer til toppen af stigningen blev Jaurégui som den sidste fra udbruddet indhentet.

Kort efter satte Sky sig frem i feltet og satte et konstant hårdt tempo. Det holdt flere af favoritterne fra at angribe

Med én kilometer til toppen var det Chris Froome, der satte det første angreb ind blandt favoritterne. Fabio Aru kunne ikke følge med, men det kunne seks andre ryttere

Heriblandt Thibaut Pinot og Domenico Pozzovivo, som begge forsøgte at sætte en kontraangreb ind. Men selvom de fik sat Froome, kørte briten dem ind igen i sit eget tempo.

Først med 100 meter til mål åbnede favoritterne spurten. Froome var den første, men han blev overhalet af Thibaut Pinot, Ivan Ramiro Sosa og Miguel Angel Lopez, hvor sidstnævnte var den hurtigste.

Tour of the Alps bruges på at teste bjergformen hos de ryttere, der satser på Giro d'Italia om to uger. Der resterer tre etaper af løbet.