Cykling

Mindre træning har banet vejen for Valgrens sejre

Michael Valgrens fysiske træner er ikke overrasket over, at thyboen vandt Amstel Gold Race

Danske Michael Valgren har været flyvende i forårssæsonen 2018.

I februar vandt han den belgiske klassiker Omloop Het Nieuwsblad og for få uger siden sluttede han som nummer fire i Flandern rundt. 

Søndag satte han for alvor prikken over i'et, da han snuppede karrierens hidtil største triumf med en sejr i den Hollandske klassiker Amstel Gold Race.

Opskriften danskerens succes er en kombination af mange ting, og ifølge hans fysiske træner Rune Larsen har den rette forberedelse op til løbene været en vigtig ingrediens.

- Vi har brugt en del tid på at analysere, hvad han har for nogle kompetencer og finde ud af, hvad han er god til. Men vi har også brugt en del tid på at finde ud af, hvor han kan arbejde og blive endnu bedre.

- Helt specifikt har vi arbejdet med at tage noget af træningen ud af hans program. Michael er en rytter, der er rigtig glad for at træne og også træner rigtig hårdt. Men hvis man skal vinde de her store cykelløb, så skal man også være frisk på dagen, siger træneren til TV 2 SPORT.

Ikke overrasket over sejr

Selvom den fysiske del har stor betydning, er det ikke det eneste, der er blevet lagt fokus på i forberedelserne.

- En stor del af trænerarbejdet er også at prøve at sørge for, at han har det rigtige mind-set og hovedet på det rigtige sted på dagen. Det har vi brugt meget energi på.

- Og man kan sige, sådan helt grundlæggende, så har Michael fået troen på, at han er en rigtig klasse-rytter, der kan være med blandt de bedste.

Danskeren har imponeret alt og alle med sine resultater de seneste måneder, men var ikke spået mange chancer inden starten på søndagens populære klassiker. Og med sejren bliver han også kun den anden dansker i historien, der kan kalde sig vinder af løbet. 

Men for træner Rune Larsen kom den ikke som nogen overraskelse.

- Det er måske lidt frækt at sige nej, men det gjorde den egentlig ikke rigtig.

- Jeg vidste godt, at han havde både formatet og hovedet til at kunne vinde et stort cykelløb. Og det snakkede jeg også med ham om i dagene op til.

På onsdag får danskeren igen muligheden for at stjæle fokus, når feltet tager hul på den næste Ardenner-klassiker, Fleche-Wallone. 

Du kan høre meget mere om Valgrens sejr i den seneste udgave af TV 2 SPORTSs cykelpodcast, hvor Rasmus Staghøj og Brian Nygaard sætter perspektiv på sejren. Find den via iTunes og SoundCloud ved at søge på 'TV 2 Cykling'. Eller lige her.