Cykling

Dansker skal køre Giro - men er blevet fravalgt til Tour de France

Mitchelton-Scott har udtaget Christopher Juul-Jensen til Giro d’Italia og samtidig fortalt ham, at han ikke skal køre Tour de France.

Den danske cykelrytter Christopher Juul-Jensen har planen klar for de kommende måneder hos sit australske Mitchelton-Scott-mandskab.

På søndag står den på monumentet Liege-Bastogne-Liege, inden han for andet år i streg skal prøve kræfter med den italienske Grand Tour, Giro d’Italia. Det fortæller danskeren, som glæder sig over sin egen form, til TV 2 SPORT.

- Formen har været god i foråret. Jeg føler, at jeg har kørt nogle gode cykelløb og føler, at jeg har bevæget mig i den rigtige retning generelt som cykelrytter. Og det håber jeg, at jeg kan tage med mig - både på søndag i Liège, men også i Giro d’Italia, som jeg starter her om et par uger.

Med den glædelige nyhed om, at han skal til Jerusalem, hvor Giro d’Italia begynder i år, fulgte der også beskeden om, at han ikke skal køre Tour de France til sommer.

Dermed bliver det heller ikke i år, at den 28-årige dansker igen skal prøve kræfter med løbet, han debuterede i tilbage i 2016.

- Der vil også altid være folk, der siger: ”Nå, men du kørte Touren i 16. Det gjorde du ikke sidste år, og det gør du formentlig heller ikke i år. Betyder det, at du bevæger dig i den forkerte retning?” Ikke rigtig.

- Jeg kan selvfølgelig sidde her i en time og finde alle mulige undskyldninger til ikke at køre Touren. Men i sidste ende er det jo nok, fordi der er otte ryttere, der er bedre i forhold til, hvordan et Tour-hold skal bygges op. Men jeg føler ikke, at jeg er blevet en dårligere cykelrytter. Jeg skal nok bare blive endnu bedre, siger Juul-Jensen, som da heller ikke lægger skjul på, at Tour de France er det største løb.

- Det er klart, at jeg helst – eller jeg ved ikke, om jeg skal sige helst – men jeg ville jo gerne sidde her og kunne sige, at det er Touren, jeg skal køre. Men faktum er, at holdene bliver bygget op omkring vores sprinter til Touren, og jeg spiller ikke så meget en rolle på det sprintertog.

Christopher Juul-Jensen kører Liege-Bastogne-Liege på søndag. Se løbet klokken 13:55 på TV 2.