Cykling

Fransk favorit er meget motiveret til Liège-Bastogne-Liège

Julian Alaphilippe har flere store resultater bag sig, blandt andet en etapesejr i Vuelta a Espana. Geert Vanden Wijngaert / Ritzau Scanpix

Franskmanden Julian Alaphilippe kører søndag klassikeren Liege-Bastogne-Liege for tredje gang i karrieren.

Du kan se Liège-Bastogne-Liège søndag på TV 2 fra klokken 14.10.

Han er kun 25 år, men Julian Alaphilippe har allerede imponeret stort på den internationale cykelscene.

Tidligere på ugen vandt franskmanden klassikeren Flèche Wallone, og søndag skal han igen på cyklen, når Liège-Bastogne-Liège løber af stablen.

- Jeg tror, det er mit yndlingsløb. Jeg har kørt det to gange, og jeg var på podiet første gang. For to år siden var vejromstændigheder dårlige, så det var ikke en god dag for mig. Sidste år stillede jeg ikke til start, så jeg er meget motiveret, og jeg vil gøre mit bedste, siger Julian Alaphilippe til TV 2 SPORT.

Også holdkammeraten Philippe Gilbert mener, at Alaphilippe kan lave et godt resultat i søndagens klassiker.

- Der er mange gode kørere, men vi kan måske sætte Alejandro Valverde og Julian Alaphilippe et stykke over resten af kørerne. Men ellers er det meget åbent. Jeg tror, vi vil se et åbent løb, lidt ligesom det vi så i Amstel - mange forsøg og til sidst er alt muligt, siger Philippe Gilbert til TV 2 SPORT.

Stor udvikling for Alaphilippe

Den 25-årige franskmand har længe været et stortalent, og han har blandt andet vundet ungdomstrøjen og pointtrøjen i Paris-Nice samt en etape i Vuelta a Espana.

Senest vandt Alaphilippe endagsløbet Fleche-Wallone, hvor han henviste vinderen fra de seneste fire år, Alejandro Valverde, til andenpladsen.

- Det var en speciel følelse lige efter mållinjen og også torsdag. Det er et meget stort løb, og det er fantastisk for mig at vinde foran Alejandro Valverde. Det var en god performance, og jeg er meget glad.

- Jeg har været klar, siden jeg var lille. Jeg er blevet bedre år for år, og det er også derfor, at jeg nu kan forsøge at vinde de største løb, siger Julian Alaphilippe.