Fuglsang på årsdagen for Scarponis død: - Han er stadig en del af holdet

Jakob Fuglsang og Alejandro Valverde mindes Michele Scarponi på årsdagen for hans tragiske død.

Den 22. april 2017 var en sorgens dag for cykelsporten. I en alder af 37 mistede Michele Scarponi livet, da han blev ramt en varevogn under en træningstur nær sit hjem i Filottrano. 

Et år er gået, men den vellidte italiener er bestemt ikke glemt i cykelmiljøet.

Vinder vi løbet, tilegner vi sejren til ham

Alejandro Valverde, forsvarende vinder af Liège-Bastogne-Liège

- Jeg synes nogle gange stadig, det kan være svært at forestille sig, at han ikke er her længere, sagde Jakob Fuglsang til TV 2 Norge forud for Liège-Bastogne-Liège søndag.

Han var holdkammerat med Scarponi, da ulykken skete.

- Han er stadig en del af holdet, og han er stadig en, der bliver tænkt meget på, fortalte den danske Astana-rytter, der dedikerede sin sejr i sidste års Critérium du Dauphiné til italieneren. 

- Det er selvfølgelig ikke sjovt, men livet går videre, og cykelløbene skal stadigvæk køres. Liège sidste år var et modbydeligt løb at køre. Forhåbentlig er det bedre i år.

Valverde vil vinde igen for sin ven

Dagen efter Michele Scarponis tragiske dødsfald vandt Alejandro Valverde Liège-Bastogne-Liège anno 2017. En sejr til ære for hans italienske ven.

- De første ord fra mig er, at denne sejr er til Michele Scarponi og familien. Han var en meget nær ven af mig. Det er hårdt. Jeg vil donere præmiepengene til Scarponis familie, sagde en tydeligt berørt Valverde efter løbet.

Valverde: - Jeg donerer præmiepengene til Scarponis familie Video: Christian Kjær

Skulle den spanske veteran gentage sin sejr på årsdagen for Scarponis død, vil han igen dedikere sejren til sin afdøde kollega. 

- Det var et hårdt slag for alle rytterne i feltet og for alle verdens cykelryttere. I dag er det et år siden, og vinder vi løbet, tilegner vi sejren til ham, fastslog Alejandro Valverde før starten på årets udgave af Liège-Bastogne-Liège.