Cykling

Liège-Bastogne-Liège er den helt store klassiker for Fuglsang

Den danske cykelrytter Jakob Fuglsang håber at kunne køre med om sejren i forårsklassikeren Liège-Bastogne-Liège.

Se Liège-Bastogne-Liège på TV 2 og TV 2 PLAY fra kl. 13.55.

Jakob Fuglsang glæder sig. Søndag går det løs med endagsløbet Liège-Bastogne-Liège, og for ham rangerer det højere end brostensklassikerne Flandern Rundt og Paris-Roubaix.

- For os, som kører Ardennerklassikerne, er det ligesom det største løb. Jeg ved godt, at Flandern Rundt og Paris-Roubaix måske rangerer endnu højere som klassikere, men for os, som er lidt bedre til at køre opad end til at køre på brosten, er Liège-Bastogne-Liège det helt store, siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT.

For præcis en uge siden udgjorde han og Michael Valgren det perfekte makkerpar, da sidstnævnte triumferede i Amstel Gold Race.

Kører for sejren

Fuglsang håber, at de to Astana-danskere kan gentage kunststykket i den sidste af Ardennerklassikerne, men denne gang med ham som mulig vinder.

- Jeg håber, at jeg kan være med helt fremme, og jeg tror tror også på, at jeg er i form til det. I søndags viste jeg sammen med Valgren, at vi har, hvad der skal til for at sidde med helt fremme, og umiddelbart ligger Liège-Bastogne-Liège lidt bedre til mig end Amstel Gold Race, siger han.

Taktikken har Jakob Fuglsang helt klar. Der skal ske ting og sager før målstregen og ikke i absolut sidste sekund.

- Hvis jeg skal vinde, skal jeg vinde udefra. Jeg kan ikke vente, til vi rammer målstregen og køre en spurt med 20 mand. Så skulle det være mærkeligt, hvis jeg vandt, siger Fuglsang.

- Det er umiddelbart udefra, hvor jeg ser, at min chance ligger. Hvor langt udefra det bliver, vil tiden vise. Og om det overhovedet er muligt. Men jeg er klar til at køre med om sejren, og jeg tror på, at niveauet og formen er til det.