Cykling

Profil fortryder kritik af holdkammerat

De to holdkammerater Tim Wellens og Jelle Vanendert begraver stridsøksen forud for Liège-Bastogne-Liège.

Se Liège-Bastogne-Liège søndag fra klokken 13.55 på TV 2.

Tim Wellens var langt fra tilfreds, da han trillede over målstregen på Mur de Huy i syvende bedste tid onsdag. 

- Jelle (Vanendert, red.) skulle have arbejdet for mig. Han ændrede mening og spillede sine egne kort, og det var ikke aftalen, lød det fra den frustrerede belgier ifølge La Dernière Heure.

Bedre gik det for netop Jelle Vanendert, der angreb på muren i Huy og kun lod sig passere af Alejandro Valverde og den senere vinder Julian Alaphillipe. Dermed kunne han lade sig hylde på podiet i årets Flèche Wallone. 

Og selvom bølgerne gik højt efter løbet, lader det nu til, at der igen er fred og fordragelighed på Lotto Soudal. 

- Tims udmelding var følelsesladet. Han var skuffet over sit resultat, siger sportsdirektør Marc Sergeant, der i samme åndedrag blåstempler Vanenderts angreb.

- Jelle gjorde intet forkert. Han var bare virkelig stærk. 

Forsoning på Lotto-Soudal

Tim Wellens var Lotto Soudals ellers mest oplagte bud på en kaptajn, efter han vandt den første ardennerklassiker, Brabantse Pijl, i sidste uge. 

Alligevel er han ærgerlig over sin udmelding onsdag i Huy. 

- Det, jeg sagde, skulle ikke have været ude af min mund, siger han på det belgiske holds pressemøde i forud for søndagens ældste og mest prestigefyldte ardennerklassiker, Liège-Bastogne-Liège.

- Der var kaos i de to sidste rundkørsler, og derfor tabte jeg Jelles hjul. Jeg blev nødt til at gøre en indsats, som jeg betalte for i sidste ende. Men Jelle var bestemt virkelig stærk, og han formåede at lave en fremragende præstation.

Jelle Vanendert bekræfter, at han og Wellens er på god fod. 

- I minutterne efter et løb kan vi alle komme til at sige ting, som vi fortryder, så snart vi igen er rolige. Vi har talt om, hvad der skete, og vi ser bare løbet forskelligt, fastslår han. 

Flere kandidater en fordel

Tim Wellens reaktion på målstregen i Flèche Wallone har på ingen måde fået Jelle Vanendert til at skrinlægge sine egne ambitioner.

- Liège er et andet løb, som jeg også tror, jeg kan vinde - akkurat, som jeg troede med Amstel og Flèche, siger den 33-årige belgier.

104. udgave af 'Den Gamle Dame', som Liège-Bastogne-Liège kaldes, bliver kørt søndag. Med sine 258 kilometer og adskillige lange stigninger er løbet kendt som den hårdeste af ardennerklassikerne. 

Men det får nu heller ikke Tim Wellens til at strække gevær.

- Mine tests viser, at jeg er bedre end sidste år. Jeg har gode ben, og jeg er i den form, jeg ønsker at være i, fortæller Wellens.

Han er kommet frem til, at det er positivt med flere formstærke ryttere på holdet, 

- Det, at vi har flere kandidater til sejren, er en fordel. Det giver os en masse taktiske muligheder.