Cykling

Tempomaskine vinder stor klassiker - Fuglsang i top-10

Bob Jungels fra Quick-Step Floors kørte søndag først over målstregen i Liége-Bastogne-Liége efter en flot solopræstation på de sidste kilometer.

Det belgiske storhold Quick-Step Floors fortsætter dominansen i forårets endagsløb.

Søndag fulgte Bob Jungels op på Julian Alaphilippes sejr i onsdagens Fleche Wallone, da han vandt årets fjerde monument, Liége-Bastogne-Liége, efter at have kørt alene de sidste 20 kilometer af løbet.

Bob Jungels satte sit angreb ind på nedkørslen efter løbets sidste stigning, Roche-aux-Faucons, og da favoritterne ikke havde noget modsvar på det angreb, kunne de nøjedes med at køre om de sekundære placeringer.

Jakob Fuglsang blev nummer 10.

Liége-Bastogne-Liége markerer traditionelt set afslutningen på forårssæsonen, der er kendetegnet af et hav af endagsløb med kuperede ruter og brosten.

Dansker med i dagens udbrud

Dagens udbrud blev allerede etableret inden den første af i alt 11 kategoriserede stigninger. Ni ryttere kom afsted - heriblandt danske Casper Pedersen fra Aqua Blue Sport. Gruppen fik hurtigt et forspring på over fem minutter. 

Og med 86 kilometer fra mål benyttede den danske Aqua Blue Sport-rytter en bakkespurt til at sige farvel til resten af frontgruppen og køre sin egen chance.

Men allerede få kilometer senere blev han igen hentet, og da han heller ikke kunne følge med de forreste op ad Côte de Ferme Libert, måtte han lade sig opsluge af feltet med 67 kilometer til mål. 

Casper Pedersen angreb i udbruddet, men blev hentet kort tid efter, hvor han også blev sat hurtigt. Video: Christopher Roth

Feltet tog det forholdsvis roligt i store dele af dagen, men farten blev skruet gevaldigt op, og positionskampen blev intensiveret, da de så småt nærmede sig dagens Côte de La Redoute med 36 kilometer til mål. 

Det belgiske storhold Quick-Step Floors med favoritten Julian Alaphilippe på holdet førte feltet ind på stigningen. Angrebene udeblev, og derfor var det også et samlet felt, der nåede toppen. 

Afgørende angreb på sidste stigning

Med 22 kilometer til mål blev den sidste mand fra dagens udbrud hentet, og et offensivt Bahrain-Merida-mandskab bragede ind på løbets sidste stigning, Roche-aux-Faucons. 

På stigningen så vi de første angreb fra favoritterne, og det betød, at feltet blev kraftigt decimeret, og kun en gruppe på cirka 15 ryttere kom samlet over toppen. En gruppe, hvor den danske Astana-rytter Jakob Fuglsang var iblandt. 

De første angreb fra favoritterne i det belgiske endagsløb. Video: Christopher Roth

Umiddelbart efter toppen formåede Quick-Step Floors' Bob Jungels at slå et hul til det decimerede felt, og da favoritterne ikke kunne blive enige, så fik han hurtigt et hul på ét minut. 

Men Jungels fik problemer på en mindre stigning med fem kilometer til mål, og så forspringet nede på 20 sekunder. Men på det flade stykke genfandt han farten, og så kunne han alligevel køre først over målstregen og henvise Michael Woods og Romain Bardet til de sekundære placeringer.

Triumfen i Liége-Bastogne-Liége er den første sejr til Bob Jungels i denne sæson.