Cykling

- Hvis der var et universitet for taktik, ville han være professor, siger Brian Holm om Valgren

Brian Holm kårer Michael Valgren til forårets dansker i den nyeste udgave af TV 2 SPORTs cykelpodcast.

Først erobrede han Belgien. Så Holland.

Med sejrene i de to endagsklassikere Omloop Het Nieuwsblad og Amstel Gold Race er Michael Valgren forårets danske cykelrytter. Det mener i hvert fald Brian Holm.

- Han har is i maven og et taktisk overblik. Hvis der var et universitet for taktik, ville han være professor, siger han i den nyeste udgave af TV 2 SPORTs cykelpodcast. 

Dermed lægger den 55-årige Quick-Step-sportsdirektør sig i slipstrømmen af Rolf Sørensen, der efter Valgrens triumf i Amstel var fuld af lovord om den 26-årige Astana-rytter.

- Han har slået sit navn fast på øverste niveau, og der er han kommet for at blive, lød det fra TV 2 SPORTs cykelkommentator, inden han tilføjede: 

- Han viser et stort overskud rent fysisk, og han er på et niveau nu, hvor han kan køre med om sejrene i de store løb. Men det taktiske overblik han viser i så svær en finale med de bedste ryttere, der er han dem altså overlegen

Ikke de stærkeste 

Netop finalen i Amstel Gold Race bliver af Brian Holm fremhævet som et godt eksempel på Michael Valgrens taktiske snilde. 

- Normalt, hvis du sidder med to mand som det eneste hold i en finale, så kommer du til at føre. Men Valgren og Fuglsang var de eneste, der ikke førte. De sad bare og stak på skift, siger den tidligere Telekom-rytter og fastslår: 

- Det vandt ikke, fordi de var de stærkeste, men fordi de var de smarteste.

Og selvom den 26-årige thybo i løbet af denne sæson har opbygget en vis erfaring i at hive klassikersejre i land, skal han ikke forvente, at det bliver nemmere fremover.

- Da han vandt Omloop Het Nieuwsblad, kom det bag på alle. Man tænkte; hvor pokker kom han fra? Han laver det samme i Amstel, men det bliver sandsynligvis lidt sværere næste år. Der kan det være, at man lige nævner ham på taktikmøderne, forudser Brian Holm. 

Hør podcasten, hvor også Chris Anker Sørensen er gæst, i din podcastapp eller via Soundcloud.