Udbrud gemte sig fra Giro-feltet - ville lave lidt sjov

16x9
Tim Wellens gemte sig fra feltet på ottende etape i Giro d'Italia sammen med Adam Hansen. Foto: Jeff Pachoud / Ritzau Scanpix

Tim Wellens og Adam Hansen havde ikke kræfter til at fortsætte i udbruddet på ottende etape i Giro d'Italia. Derfor valgte de at gemme sig.

Ingen kunne finde Adam Hansen og Tim Wellens på lørdagens ottende etape i Giro d'Italia.

De to Lotto-ryttere var ellers kørt afsted for at jagte det udbrud, som var sluppet fri, og som de havde misset i starten. Mitchelton-Scott-holdet satte sig i fronten af feltet, hvor de jagtede de to ryttere, da de ikke kunne lade dem slippe væk, da Simon Yates på det tidspunkt havde et lille forspring i klassementet, hvor Wellens var en konkurrent.

Men pludselig, da Mitchelton-Scott tog en hård føring i feltet, dukkede både Wellens og Hansen op bag dem i feltet, og ingen kunne forstå, hvordan de havde misset dem. De havde jagtet to ryttere, der ikke var der.

Adam Hansen fortæller nu, hvordan de to ryttere kom tilbage i feltet uden at blive opdaget.

- Udbruddet kørte, og Tim forsøgte at komme med, men de var længe væk. Han spurgte mig, hvordan jeg havde det, om jeg var klar, og vi gav den et forsøg. Vi forsøgte at lukke hullet, men vi hørte, at vi havde 2’40 minutter til de forreste, og det ville vi aldrig lukke. Derfor tænkte vi: ’Vi prøver at gemme os og ser, hvad der sker’, siger Adam Hansen til CyclingWeekly.

- Vi tog et skarpt sving til venstre ind i en parkeringsplads med campingvogne og gemte os omkring hjørnet. Derefter kørte feltet forbi. Så snart de havde gjort det, kørte vi ind i kortegen igen og kom tilbage til feltet. Alle grinede, da de så os bagerst i feltet.

- Jeg sagde til Tim, at vi skulle prøve at køre tilbage til fronten af feltet for at se deres ansigter. De så først fremad, så på os, så fremad igen og så tilbage på os, hvorefter de udbrød: ’Hvor kom I fra?’, fortæller Adam Hansen.

Sportsdirektørerne i kortegen undrede sig da også over, at de to navne pludselig ikke blev nævnt mere i løbsradioen.

- Vi hørte, at et udbrud kørte afsted, hvor Wellens og Hansen var med, og de havde selskab af Manuel Senni. Derefter stoppede Hansens og Wellens’ navne med at blive nævnt i radioen. Vi hørte kun, at Senni forsøgte at lukke hullet, siger BMC-sportsdirektør Valerio Piva.

Det lille nummer imponerede også Simon Yates, der på det tidspunkt havde haft den lyserøde førertrøje i kort tid.

- Jeg har gjort det i lokale løb før med venner, men aldrig på dette niveau. De må være gode, hvis de kan lege rundt i et World Tour-løb, siger Yates.

Rytterne kørte onsdag 11. etape i Giro d'Italia, og nu er Tim Wellens ikke længere en konkurrencent til Yates' trøje. Han er nu en time og otte minutter efter Mitchelton-Scott-rytteren.