Cykling

Dansker kører for en plads i Touren: - Jeg fokuserer meget på det

Tour de France er sæsonens store mål for Matti Breschel, og hvis danskeren præsterer godt i Tour de Suisse, kan han ende med en Tour-billet.

Se Tour de Suisse på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

Blikket er fast rettet på enkeltstartscyklen, da Matti Breschel træder det lille trin ned, der er fra holdbussen.

Danskeren går målrettet hen til cyklen, der bliver grundig tjekket, inden holdet skal ud på holdtidskørslen, der sætter dette års Tour de Suisse i gang.

Det er tydeligt, at der ikke er noget, der skal mangle eller være i vejen. Der er nemlig meget på spil for danskeren i det schweiziske løb, da en god præstation kan give en billet til det allerhelligste - nemlig Tour de France.

- Løbet har fyldt meget, og det er et rigtig vigtigt løb. Det kræver også, at du er forberedt, da jeg synes, at det her løb næsten er det hårdeste efter de tre Grand Tours, siger Matti Breschel til TV 2 SPORT.

- Du skal være klar, og for mit vedkommende er der også noget at køre om. Det fokusere jeg meget på nu. Vi er 11 mand på listen til Tour de France, og så der selvfølgelig et par stykker, der er sikret en plads. Men jeg håber selvfølgelig, at jeg er i blandt dem, der får en plads.

Tour-plads kan give ny kontrakt

Efter et år hos Astana skiftede Matti Breschel tilbage til Cannondale-holdet inden denne sæson, som nu går under navnet EF Education First - Drapac powered by Cannondale.

Danskeren skrev kun under på en etårig kontrakt, og derfor er han reelt uden hold efter denne sæson. Dette er han dog ikke begyndt at tænke på endnu.

- Der er intet, der er sikkert. Jeg stod i samme situationen forrige år, hvor jeg også kørte Touren og endte alligevel med at skifte hold. Men Touren er et fint udstillingsvindue. Nu må se, hvad det bliver til,

- Det eneste, en rytter kan gøre, er at vise sig frem og køre stærkt. Så går det altid lidt nemmere i forhold til en ny kontrakt, siger Matti Breschel.

Danskeren startede på CSC-holdet og Saxo Bank som ung, inden turen gik videre til Rabobank i 2011, hvor Breschel var i to år.