Magnus Cort blev nummer fem i Schweiz Rundt

To danske ryttere forsøgte sig med angreb på 3. etape af Schweiz Rundt, men det endte med etapesejr til italienske Sonny Colbrelli.

Se Schweiz Rundt på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

Et decimeret felt skulle for anden dag i træk køre finale på den kuperede 3. etape i Schweiz Rundt, men i modsætning til søndagens etape sad danske Magnus Cort med denne gang.

Danskeren kørte ind på de sidste 500 meter på hjul af den tredobbelte verdensmester Peter Sagan, som han dog ikke kunne følge med. Sagan kunne dog ikke lukke det forspring, som Sonny Colbrelli havde slået, og derfor endte det med italiensk etapesejr.

Magnus Cort blev nummer fem i spurten, hvor Peter Sagan i et desperat forsøg på at vinde etapen forsøgte at klemme sig imellem Sonny Colbrelli og colombianske Fernando Gaviria, der blev nummer to.

- Det var en sej spurt. Jeg var over grænsen på den sidste stigning, og det sad i benene, siger Magnus Cort til TV 2 SPORT.

Top-10 på 3. etape
Top-10 på 3. etape Foto: TV 2 SPORT

Tidligere på etapen var både Christopher Juul-Jensen og Søren Kragh Andersen i angreb på etapen, men begge blev neutraliseret.

Juul-Jensen stak af fra feltet med 37 kilometer til mål og kørte op til et tomandsudbrud, men alle blev hentet et godt stykke fra målstregen.

Søren Kragh Andersen satte fart med et overraskelsesangreb med godt tre kilometer til mål. Danskeren kørte ellers etapen for sprinteren Michael Matthews, men han udnyttede en stilstand i feltet til at stikke af.

500 meter senere var han dog tilbage i feltet og i rollen som Matthews' hjælper.

Klassementet efter 3. etape
Klassementet efter 3. etape Foto: TV 2 SPORT

Løbet føres fortsat af Stefan Küng fra BMC.

Sådan forløb etapen

Af Ritzau

Et udbrud med tre ryttere stak hurtigt af, efter at etapen på cirka 183 kilometer fra Oberstammheim til Gansingen var påbegyndt.

Italienske Filippo Zaccanti (Nippo-Vini Fantini), franske Fabien Grellier (Direct Énergie) og australieren Calvin Watson (Aqua Blue Sport) fik oparbejdet et forspring på omkring seks minutter, men langsomt svandt forspringet.

Lidt over 35 kilometer før mål stak Christopher Juul-Jensen (Michelton-Scott) af fra hovedfeltet og optog alene jagten på udbrydergruppen.

Juul-Jensen angriber på 3. etape i Schweiz Rundt med 36 km til mål.

Danskeren fangede først Calvin Watson, der var blevet sat af sine to kollegaer i udbruddet.

Senere kørte Christopher Juul-Jensen op til Filippo Zaccanti og Fabien Grellier.

Udbruddet lignede dog en stakket frist, for bagfra blev der sat tempo i feltet.

Ni kilometer før målstregen var det slut for Christopher Juul-Jensen og hans kollegaer i udbruddet, og så var det tid til en spændende finale.

Ikke mindst var det interessant at se, om søndagens vinder af 2. etape, Peter Sagan, kunne vinde sin 17. etapesejr i karrieren i det schweiziske løb.

Etapen var godt lagt til rette for en rytter af verdensmesterens kaliber, men også andre forsøgte at blande sig.

Heriblandt Magnus Cort (Astana), der lagde sig langt fremme i feltet.

Seks kilometer fra mål satte Peter Sagan et højt tempo, da det gik opad, hvilket trak feltet ud og gjorde mange ryttere møre.

Astana-kaptajn Jakob Fuglsang sad fortsat med fremme, men det var landsmanden Søren Kragh Andersen (Sunweb), der med lidt over tre kilometer til mål angreb og kom fri af feltet.

Danskeren blev dog indhentet cirka to en halv kilometer fra mål, og det endte med en sejr til Sonny Colbrelli.