Cykling

Ekspert garanterer 'enormt store sejre i fremtiden' for dansk vinder

Søren Kragh tog en stor sejr, da han kørte først over målstregen på sjette etape af Schweiz Rundt. Men der kommer flere store sejre, mener ekspert.

Is i blodet. Det var, hvad Søren Kragh Andersen havde på afslutningen af sjette etape i Schweiz. Danskeren var blevet sat af østrigske Michael Gogl fra Trek-Segafredo, og derfor så det ud til, at en hel dag i udbrud var spildt for Team Sunweb-rytteren.

Men Søren Kragh Andersen økonomiserede sine kræfter, indhentede Gogl og så sig derefter aldrig tilbage. Det hele endte med dansk etapesejr, og det bliver langt fra sidste gang, at der kan jubles over en sejr fra Søren Kragh Andersens side.

Der ligger enormt store sejre ude i fremtiden for ham

Brian Nygaard

Det siger Brian Nygaard, der er cykelekspert på TV 2 SPORT.

- Vi har talt i så lang tid om den her nye generation med store talenter. Nu er de her, og de leverer varen. Søren kører et perfekt cykelløb i dag, og han kommer til at vinde mange af dem. Det her var det største foreløbigt, men der ligger enormt store sejre ude i fremtiden for ham. Det vil jeg godt garantere.

Efter sejren kaldte Søren Kragh Andersen det for den største i karrieren. Og den kan have været kickstartet på en travl sommer for danskeren.

Tour de France i sigte

Team Sunweb har nemlig endnu ikke udtaget sin trup til Tour de France endnu. Derfor stillede Søren Kragh sig i et rigtig godt lys til sådan en udtagelse.

Det mener den tidligere cykelrytter Chris Anker Sørensen, der er cykelkommentator for TV 2 SPORT, og han pointerer også hvorfor, danskeren kan blive en vigtig brik for Team Sunweb.

- Jo, det vil jeg sige (At Søren Kragh skal køre Tour de France, red.) . Ellers skal der være nogen, der skal ud og præstere, hvis de skal slå ham af den post. Så jo, han er med, fordi han kan levere i bjergene, som vi ser her, han kan levere på brostensetapen, han kan levere på holdløbet – han kan levere alle veje.

Og netop alle de ting - bjerge, brosten og holdløb - er en del af årets Tour de France-rute. 

Søren Kragh Andersen kan altså, foruden glæden over etapesejren, muligvis glæde sig over for anden gang at skulle køre en Grand Tour. Han deltog også i Vuelta a España i 2017.