Richie Porte opdagede Valgren for tre år siden: - Han savede benene over på mig

Richie Porte opdagede Michael Valgren for første gang under Paris-Nice i 2015, og der blev han imponeret.

Michael Valgren har haft et forår, som kun få ryttere er forundt.

Danskeren har hentet sejre i klassikerne Omloop Het Niewusblad og Amstel Gold Race, mens det også blev til en fjerdeplads i Flandern Rundt.

Australske Richie Porte har længe før succesen haft et godt øje til danskeren. Tilbage i år 2015 havde Richie Porte fået frie tøjler på Team Sky, der ellers både havde Chris Froome og Bradley Wiggins på holdet.

Michael Valgren kørte sin anden sæson på World Tour-holdet Tinkoff-Saxo, og der imponerede han den lille australier.

- Første gang jeg fik øjnene op for Michael Valgren var i år 2015 i Paris-Nice. Jeg syntes, at jeg var i god form, men han savede mine ben midt over. På en lille kort, skarp stigning beviste han, at han havde en kæmpe motor, sagde Richie Porte til TV 2 SPORT i forbindelse med nyligt overståede Schweiz Rundt.

Porte endte alligevel med at tage sejren i Paris-Nice det år.

- Jo længere han er professionel, jo bedre kommer han til at blive. The Sky is the limit.

Australieren og Michael Valgren bor nu begge i Monaco, hvor de træner sammen. Han fortæller, at netop træningen er en af årsagerne til, at danskeren er kommet dertil, hvor han er nu.

- Det er ikke overraskende for mig at se, hvad Michael Valgren har præsteret i denne sæson. Han træner så hårdt og er så professionel, lød det fra Richie Porte.

- Han er et stort talent, og det er fantastisk at se, hvor han er nu. Han er en af de store stjerner, der lurer lige under overfladen. Han kan helt sikkert blive verdensmester.

Michael Valgren kom til Astana-holdet efter tre år på Tinkoff-holdet.