Tour de France

Matti Breschel forbigået til Tour de France

Der blev ikke plads til danske Matti Breschel på EF Education First - Drapac p/b Cannondales hold til det franske etapeløb.

Se Tour de France på TV 2 og TV 2 PLAY.

For andet år i træk skal Matti Breschel se Tour de France fra sofaen. Dermed er han den tredje dansker på en uge, der bliver valgt fra til verdens største cykelløb.

Først så Lotto Soudal bort fra Lars Bak, tirsdag gjorde Quick-Step det samme med Michael Mørkøv, og torsdag var det så 33-årige Breschel, der fik sin drøm punkteret.

- Hvis man har en realistisk chance, er man selvfølgelig skuffet over ikke at komme med, siger TV 2 SPORTs cykelekspert Brian Nygaard.

- Men under Schweiz Rundt, som Matti Breschel kørte, lød det ikke på ham, at han var overbevist om en plads.

Efter løbet i Schweiz, der var det store opvarmningsløb til årets Tour, tog Breschel med sit hold, EF Education First - Drapac p/b Cannondale, på træningslejr i Girona, hvor holdtidskørsel var fokusområdet.

Så noget tydede ifølge Brian Nygaard på, at danskeren var inde i varmen.

- I forhold til resultater er det måske fair nok, at det er en anden, der har fået pladsen. Og når det er et amerikansk hold, øger det en amerikaners chancer frem for en danskers, lyder det fra Nygaard.

Uran er kaptajn

I Tour de France kommer EF Education First - Drapac p/b Cannondale til at køre for colombianske Rigoberto Uran, der sidste år sluttede som nummer to.

De øvrige syv pladser gik til Pierre Rolland, Dani Martinez, Simon Clarke, Sep Vanmarcke, Tom Scully, Lewis Craddock og Taylor Phinney.

TV 2 SPORT har forsøgt at få en kommentar fra Matti Breschel, men uden held.

Tour de France begynder lørdag den 7. juli og slutter søndag den 29. juli.