Cykling

Ung dansker får gylden chance hos Astana

Jonas Gregaard har skrevet en såkaldt stagiaire-kontrakt med det kazakhiske storhold.

Den 1. august bliver Astana en dansker rigere.

Det kazakhiske storhold, der i forvejen råder over Jakob Fuglsang, Michael Valgren, Magnus Cort og Jesper Hansen, får tilgang af Jonas Gregaard.

- Jeg er selvfølgelig rigtig glad for at få chancen på sådan et stort hold, fortæller Gregaard til TV 2 SPORT.

Den 21-årige dansker skifter fra Riwal-CeramicSpeed på en såkaldt stagiaire-kontrakt, der betyder, at han skal bevise sit værd på Astana, inden prøvetiden udløber efter årets cykelsæson. 

- Det er jo om at vise sig frem i de løb, jeg nu skal køre. Jeg skal bare gøre mit bedste, og så lidt til, og gøre 100 procent det jeg får besked på. Det tror jeg, man kommer længst med, siger Jonas Gregaard ifølge Riwals hjemmeside.

Han er udmærket klar over, at det er i rollen som hjælper, han skal forsøge at imponere.

- Det er jo en holdsport, og sådan er det når man kommer længst nede i hierarkiet. Så skal man gøre som der bliver sagt og køre som en holdspiller, og det har jeg også altid gjort, så det har jeg ikke noget problem med.

Ventede et år

Astanas viste allerede sidste år interesse i Jonas Gregaard, efter han vandt det franske etapeløb Kreiz Breizh Elites og kørte i top 10 samlet i PostNord Danmark Rundt.

- Jeg føler mig stærkere end sidste år. Ikke kun på cyklen, men på mange punkter. Der er jo også noget mentalt der spiller ind i at være cykelrytter. Jeg har endnu engang rykket mig meget henover vinteren, og det har været super at have haft vinteren og foråret til at fortsætte den udvikling jeg er i gang med, fortæller Gregaard, der i samråd med sportschef Michael Blaudzun besluttede at vente med at tage skridtet op til den helt store cykelscene.

- Jeg er glad for, hvordan jeg har gjort tingene sidste år, og hvordan jeg har gjort det i år. Jeg har et godt samarbejde med Blaudzun, og det er jeg glad for, at jeg holdt fast i for at kunne fortsætte min udvikling.

Med skiftet tæller danskerkolonien på Astana nu fem mand sæsonen ud, hvor Jonas Gregaard skal forsøge at lande en fastansættelse.