Chris Anker bliver medejer af dansk cykelhold

Chris Anker Sørensen har en ambition om være med til at skabe et nyt dansk storhold.

Når cykelsæsonen slutter, vil det være enden på Chris Anker Sørensens cykelkarriere.

Men 'Oksen fra Hammel' har allerede fremtiden på plads. Han skal være medejer på det danske hold Riwal - CeramicSpeed Cycling Team, hvor han har cyklet de seneste to år. Det oplyser holdet i en pressemeddelelse.

- Jeg synes, det er et fantastisk hold. Der er et godt kammeratskab, og det er blevet bygget op lige så stille over flere år. Den ånd, der er på holdet, vil jeg nok sammenligne lidt med den stemning, der også var på Team CSC sin tid. Ægte kammeratskab.

- Derfor føler jeg, at der virkelig er muligheder for, at det her hold kan udvikle sig til noget stort. Alt starter med et godt sammenhold, siger Chris Anker Sørensen.

Vil udvikle kommende stjerner

På det danske hold får han indflydelse på mange forskellige opgaver. Han vil være med i forhandlinger om det materielle, træne og sparre med rytterne, have ansvaret for hvilke ryttere, der kommer til holdet, hjælpe med logistikken omkring rejser samt være med til at pleje de mange sponsorinteresser.

Vigtigst af alt går Chris Anker Sørensen ind til det nye arbejde med én klar ambition. At skabe et nyt dansk storhold.

- Jeg elsker jo cykelsport og vil gerne give en masse tilbage til det. Jeg synes, arbejdet med unge cykelryttere er sindssygt spændende, og hvis jeg kan udvikle nogle kommende stjerner til Touren, ville det bare være fedt, fortæller han.

Chris Anker Sørensen er bedst kendt for sin tid hos det, der dengang hed Team CSC, og som til sidst endte med at have Tinkoff som sponsor. Der kørte han indtil udgangen af 2015. Sæsonen efter skiftede han til Fortuneo-Vital Concept, inden han i 2017 vendte hjem til Danmark for at køre for Riwal Platform.

Ved siden af sin cykelkarriere hos det danske hold har han også fungeret som ekspertkommentator hos TV 2 SPORT. Til sommer skal han igen være med til at kommentere Tour de France.