Tour-klar Froome forventer frikendelse: - Har ikke gjort noget forkert

Chris Froome kan ikke se sin astmasag ende anderledes, end at hans navn bliver renset fuldstændig.

Med lidt over en uge til startskuddet på årets Tour de France er der endnu ikke faldet afgørelse i Chris Froomes astmasag. Selvom UCI-præsident David Lappartient har udtalt, at han helst så etapeløbet uden britens deltagelse, slår den forsvarende vinder fast, at han stiller til start i det franske.

- Det ville være rigtig svært for mig ikke at køre, velvidende at jeg intet har gjort forkert, og at jeg er i min gode ret til det. Så det er præcis, hvad jeg har tænkt mig at gøre, fortæller Froome ifølge Cyclingnews.

Den 33-årige Sky-kaptajn har derfor mulighed for at tangere rekorden for flest Tour-sejre og skrive sig ind blandt legenderne Eddy Merckx, Jacques Anquetil, Miguel Indurain og Bernard Hinault. Egentlig var Lance Armstrong ene om rekorden, men han blev frataget sine sejre i kølvandet på dopingindrømmelserne.

Chris Froome har som bekendt selv en sag hængende over hovedet, og han mener, at uskylden vejer tungere end cykelverdenens image.

- Jeg kan godt forstå, at folk er bekymrede for sportens ry. Men jeg ved med mig selv, at jeg ikke har gjort noget forkert, og det har været mit udgangspunkt fra begyndelsen, siger briten, der ikke er i tvivl om, at hans resultater vil bestå med tiden.

- Jeg forventer bestemt at blive frikendt og at blive renset fuldstændig ved slutningen af forløbet. Det er naturligvis min tilgang. 

Hinault opfordrede til strejke

En af de ryttere, hvis Tour-rekord Chris Froome kan tangere, er Bernard Hinault, der for nylig luftede sin holdning til den firedobbelte Tour-vinder og hans astmasag.

- Feltet bør sætte foden ned og strejke. Rytterne er for søde. Andre er blevet sanktioneret, hvor alle var enige, men de vil ikke sanktionere Froome, fordi det var en unormal kontrol?, spurgte Bernard Hinault retorisk i Ouest France ifølge Cyclingnews, inden han fastslog:

- Chris Froome bør ikke være til stede ved Tourens start.

Selv forholder Froome sig roligt til kritikken. Han har efterhånden vænnet sig til den, forstår man.

- I ĂĄrenes løb har der altid været en lille skare af mennesker, der af en eller grund ikke er glade for at se os i front, siger den 33-ĂĄrige Tour-favorit om sit hold Team Sky. 

- Vi har altid mødt modgang, men vi hĂĄndterer det pĂĄ landevejen, i momentet. ForhĂĄbentlig kommer det ikke til at stĂĄ i vejen for løbet. 

Tour de France 2018 tager sin begyndelse lørdag den 7. juli pĂĄ halvøen Noirmoutier-en-l'Ă®le ved den franske vestkyst. Du kan følge hele løbet pĂĄ sport.tv2.dk og TV 2's kanaler.