Avis: Tour de France-ejer forbyder Team Sky at udtage Froome

Ifølge den franske avis Le Monde har Tour de France-ejer ASO meddelt Chris Froome og hans hold, Team Sky, at briten ikke må stille til start i Touren.

TV 2 sender en masse cykling over sommeren. Søndag gælder det de danske mesterskaber, som kan ses på TV 2 SPORT. 

Den firedobbelte Tour de France-vinder Chris Froomes deltagelse i dette års Tour de France kan meget vel være truet.

Ejeren af Tour de France, Amaury Sport Organization (ASO), skulle ifølge franske Le Monde have oplyst Team Sky, at de ikke må stille til start med Chris Froome ved dette års Tour de France.

Ifølge avisen henviser ASO til paragraf 28 i sit reglement, hvori der står, at de er i deres fulde ret til at forbyde ryttere, som vil være til skade for løbets image og ry, at deltage i løb ejet af ASO.

Det britiske storhold skulle med det samme have appelleret beslutningen til den Den nationale olympiske komité i Frankrig, og en høring skulle allerede være planlagt til den 3. juli. En beslutning forventes at falde inden Tour de France-start den 7. juli.

- Vi er overbeviste om, at Chris kommer til at køre Touren, for vi ved, at han ikke har gjort noget forkert, siger en talsmand fra Team Sky til Le Monde.

Samme overbevisning har Froomes kone, Michelle Froome.

- Chris kommer til at køre Touren, siger hun kortfattet til Reuters.

Ved høringen skal tre dommere ifølge avisen afgøre, om Froome skal forbydes at stille til start ved årets Tour de France. Mener mindst to af dommere, at der er hjemmel for det, bliver det en realitet.

I så fald vil Team Sky dog have mulighed for at appellere kendelsen til CAS, den internationale sportsdomstol.

Salbutamol-sag hængende over hovedet

Den 13. december meldte den internationale cykleunion (UCI) og Chris Froomes hold, Team Sky, ud til offentligheden, at der blev fundet for høje værdier er stoffet salbutamol, under Vuelta a España samme år.

Siden har der været spekulationer og rygter om, hvad der skulle ske med den britiske stjernerytter, som sammen med sit Sky-mandskab nægter sig skyldig. Faktum har hele tiden været, at de høje værdier kunne ende med alt fra en frifindelse til en karantæne på op til to år.

Indtil videre har Froome fået lov til at konkurrere, og med en frisk sejr fra Giro d'Italia kom han til Tour de France med store forhåbninger. Indtil søndag så det ud til, at Froome fik lov til at køre, da UCI havde meldt ud, at de ikke kunne nå frem til en afgørelse inden Tour-start den 7. juli.

Erklærede sin uskyld fredag

Froomes deltagelse i Tour de France har længe været et varmt tema. Senest var han ude fredag og erklære sin uskyld.

- Det ville være rigtig svært for mig ikke at køre, velvidende at jeg intet har gjort forkert, og at jeg er i min gode ret til det. Så det er præcis, hvad jeg har tænkt mig at gøre, fortæller Froome ifølge Cyclingnews.

- Jeg kan godt forstå, at folk er bekymrede for sportens ry. Men jeg ved med mig selv, at jeg ikke har gjort noget forkert, og det har været mit udgangspunkt fra begyndelsen.

Også løbsdirektør Christian Prudhomme udtalte sig fredag om sagen i forbindelse med, at han gæstede programmet Media Village på den franske tv-kanal Europe 1. Her var han skarp i sin kritik af hele situationen.

- At myndighederne ikke har løst dette problem før det største cykelløb i verden, er forfærdeligt. Jeg vil ikke sige mere, men det er selvfølgelig nødvendigt at ændre reglerne, sagde han fredag.