Tour de France

Managertips til 11. etape af Tour de France

Her får du tips og tricks til dit managerhold i Tour-spillet.

Det bliver mere og mere populært hos arrangørerne at lave korte etaper, og efter en hård etape i går er der lagt op til bare 108 eksplosive kilometer på dagens etape.

SÆT DIT MANAGERHOLD HER

Etapen byder på hele fire kategoriserede stigninger, hvoraf to er uden for kategori, så der er lagt op til et sandt festfyrværkeri fra start. Sidste år var 13. etape til Foix en kort en af slagsen, hvor blandt andet Contador og Landa angreb på første stigning, og hvor feltet blev sprængt til atomer.

I år er der kun 26 kilometer til toppen af den første HC-stigning på etapen, så det kræver virkelig gode ben at komme væk. Starten vil formentlig være præget af kaos og udbrudsforsøg, hvor man febrilsk forsøger at spotte, om rygnumrene nu også matcher ens indkøb på managerholdet.

Etapen er dog så modbydeligt hård, at det med al sandsynlighed vil være de absolut stærkeste, der skiller sig ud og kan køre med i finalen.

Selve målstigningen La Rosière er længere, end den er stejl, så det kan være svært at gøre en stor forskel her, selvom der allerede sidder udmattelse fra tre stigninger i benene. Kommer favoritterne derfor hjem i en mindre gruppe, vil spurtstærke folk som Valverde (10M), Uran (9.5M), Yates (8M), Dan Martin (7.5M) og Geraint Thomas (7.5M) umiddelbart have en fordel.

Man kan ikke helt udelukke, at et stærkt udbrud holder hjem, men jeg tror, at Movistar har sat et stort kryds ved den her etape - og umiddelbart ligner angrebsivrige Mikel Landa (9M) manden med detonatoren, der kan sætte festfyrværkeriet i gang tidligt.